спад в либидото

Спад в либидото при мъжете през лятото! Коя е причината?

0
(0)

Учени от Оксфордския университет установяват, че има спад в либидото при мъжете през лятото. Разберете защо господата мислят по-малко за секс през най-горещия сезон от годината.

Причината за наблюдавания спад в либидото при мъжете през летните месеци е комплексна

„Битува мнението, че през летния сезон се наблюдава усилен синтез на андрогени. Това са хормони, отделяни от надбъбречната жлеза, които стимулират активността на мъжките полови органи. Схващането се подкрепя от факта, че през лятото интензивността на слънчевото греене е по-голяма и стимулира епифизата. Въпросната жлеза се намира в мозъка и има отношение към секрецията на полови хормони.

Въпреки че е теоритично валиден, аргументът губи практическа сила, ако се вземе предвид броят на успешните зачевания през лятото. Резултати от изследвания показват, че този брой е много по-нисък отколкото през останалите сезони. Това на свой ред е доказателство за спад на мъжкото либидо“, категорични са учените. В подкрепа на своята теза те привеждат факта, че в тропическите страни лятото е мъртъв сезон за зачеване. В държавите със студен климат те наблюдават обратната тенденция. Там най-много бебета се появяват именно през пролетните месеци.

Banner

Като причина за наблюдаваната тенденция се изтъква влошеното качество на сперматозоидите

„При температура над 28°C количеството на подвижните сперматозоиди спада, което води до намалена оплодителна способност при мъжете. В допълнение тестостеронът предизвиква обилно изпотяване и организмът се дехидратира по-лесно. Горещината изтощава не само тялото, но и духа. Когато стойностите на термометъра са високи, тонусът на мъжете спада, а с това и либидото намалява“, разкриват изследователите.

В опит да помогнат на представителите на силния пол да възвърнат сексуалния си апетит учените им отправят следните препоръки:

  • да приемат достатъчно количество течности, преди и след като се отдадат на сексуални наслади
  • да поддържат оптимална температура и влажност в спалнята, за да се насладят пълноценно на сексуалния контакт
  • да избягват сексуалните маратони

Природно средство с научно доказан ефект, което бори летния спад в либидото при мъжете

В допълнение към съветите по-горе български специалисти препоръчват на мъжете у нас да приемат Камагра / Kamagra®. Активните съставки на този 100% натурален продукт са едни от най-мощните вещества с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените. Всяка капсула съчетава силата на екстракти от Трибулус терестрис (Бабини зъби), L-аргинин, Мака и Женшен. Формулата доказано възстановява и увеличава либидото. Повишава броя и подобрява подвижността на сперматозоидите. Умножава силата на психическата и физическата енергия.

Продуктът е предвиден за дългосрочно решение. Обикновено са необходими 4 седмици, за да могат съставките да разгърнат напълно потенциала си.

Може да се приема до постигане на желаната полова издръжливост. Дълговременната употреба не крие рискове за здравето.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.