подобряване на либидото

Нова светлинна терапия за подобряване на либидото при мъжете!

0
(0)

30-минутното излагане на светлина, излъчвана от специално пригодено за целта устройство, спомага за подобряване на либидото при мъжете. Това се посочва в ново проучване на изследователи от университета в Сиена, Италия, резултатите от което са представени по време на конференция на Европейския колеж по невропсихофармакология (ECNP).

Как изследователите достигат до извода, че светлинната терапия помага за подобряване на либидото при представителите на силния пол?

„Болшинството от мъжете страдат от липса на сексуално желание, след като навършат 40 години. Не само възрастта обаче допринася за тази негативна тенденция. Друг решаващ, макар и не толкова известен фактор, е смяната на сезоните. Именно това ни наведе на мисълта, че количеството на околната светлина влияе на либидото“, разкриват началото на научните си търсения италианските учени. За да проверят хипотезата, те провеждат експеримент сред 38 мъже. Една част от участниците са диагностицирани с хипоактивно разстройство на сексуалното желание, а друга – с намалена сексуална възбуда. Общото между двете диагнози е пониженото либидо при засегнатите. Освен че оценяват потентността на доброволците, учените измерват тяхното ниво на тестостерон в кръвта. Впоследствие изследователите ги разделят в две групи. Участниците от експерименталната група били изложени на светлината, излъчвана от специално разработено за целта устройство. Доброволците от контролната група също се излагат на светлина, но тя е в значително по-малко количество. След две седмици изследователите отново измерват нивото на сексуалното удовлетворение и тестостерона. Преди началото на терапията нивото на удовлетвореност в сексуалните отношение на всички мъже е средно (2 точки от 10-степенна скала). След лечението резултатите на доброволците от експерименталната група, отчитащи степента на задоволство в сексуално отношение значително се подобряват (6,3 точки). Същото не може да се каже за участниците от контролната група, чиито среден резултат е едва 2,7 точки. По отношение на тестостерона, не са наблюдавани значими промени в средното му ниво при контролната група. Количеството му в кръвта е около 2,3 ng/ml по време на целия експеримент. В експерименталната група обаче нивото му се е повишило от 2,1 ng/ml до 3,6 ng/ml за две седмици. Според водещият автор на изследването, проф. Фаджиолини, до подобряване на либидото при мъжете от експерименталната група се стига поради повишените нива на тестостерон. Зад покачването на основния мъжки полов хормон, пък стои излагането на обилна светлина, излъчвана от устройството. Проф. Фаджиолини обаче е категоричен, че са необходими още изследвания, за да се потвърдят направените заключенията. Той е обнадежден, че ако се докаже ефективността на светлинната терапия, тя би могла да замести успешно използваните понастоящем методи за подобряване на либидото при мъжете.

Кое е доказаното природно средство за подобряване на либидото на българските мъже?

Бъдещето ще покаже дали контролираната светлинна терапия ще оправдае очакванията на италианските учени. Проблемът с пониженото либидо обаче не търпи отлагане. Ето защо видни български сексолози съветват потърпевшите мъже да не губят време и да „събудят“ сексуалното желание с Камагра / Kamagra®. Този уникален природен продукт е предназначен специално за представителите на силния пол и съдържа 4 от най-мощните природни съставки с отношение към сексуалната дисфункция при тях. Всяка растителна капсула съчетава в себе си силата на стандартизираните екстракти от L – аргинин, йохимбе (10% екстракт), жен-шен и трибулус терестрис. Прецизно дозирани и високопречистени, активните съставки действат в пълен синхрон. В резултат на взаимодопълващото им действие се води до подобряване на либидото, повишаване на физическата и психическа мощ и задържане на ерекцията. Обикновено са необходими 4 седмици, за да се разгърнат напълно четирите съставки. Продуктът може да се прилага до постигане на желаната полова мощ и издръжливост. Поради изцяло природния си произход продуктът не крие риск от нежелани ефекти и странични реакции дори при продължителна употреба.

Banner

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.