ползи редовен полов живот

Ползи от редовен полов живот – някои от тях могат да ви изненадат!

5
(3)

Практикуването на редовен полов живот има изключителни ползи за цялостното здраве на човек. Ако искате да разберете кои са те, то продължете да четете редове по-надолу.

Кой са най-добрите ползи за здравето от редовен полов живот?

„Сексът може да бъде добър за вашето здраве по много причини“, казва Ейми Уетър, доктор по медицина, сертифициран акушер-гинеколог в Атланта. Някои от тях включват подобряване качеството на съня, по-малко стрес в ежедневието, подобрено самочувствие, положителен ефект върху сърдечно-съдовото здраве и облекчаване на болката.

Една от изненадващите ползи от редовен полов живот е, че се подобрява здравето на сърцето

Както всяка физическа активност, здравословният секс е полезен за сърцето. Дългосрочно проучване, публикувано в American Journal of Cardiology, установява, че мъжете и жените, които правят секс поне два пъти седмично, са с намален риск от сърдечно-съдови заболявания като инсулт или инфаркт, отколкото тези, които правят секс веднъж месечно или по-рядко. Друго изследване открива допълнителна полза от половата активност специално за мъжете, защото намалява нивата на хомоцистеин в организма. Този вреден химикал се счита за провокатор на сърдечно-съдови събития. Освен това, една от допълнителните ползи при редовен полов живот е, че мъжете изгарят средно 4 калории на минута по време на секс сесии, които са средно 25 минути, а жените 3 калории. Това ще помогне за редуциране на теглото, което допълнително повлиява сърдечно-съдовото здраве.

Намалява стреса

По време на оргазъм тялото отделя два хормона – окситоцин, наричан още хормон на любовта и ендорфин, известен като хормон на щастието. Когато техните нива се повишат се подобрява и настроението. Освен това окситоцинът има способността да неутрализира хормона на стреса – кортизол. Затова една от съществените ползи от редовен полов живот, е че сексуалната активност действа като седатив и успешно се бори с високите нива на стрес. Половата активност може да има положителен ефект и върху качеството на съня, което се повлиява негативно от тревожността и нервното напрежение.

Подобрява настроението, заздравява връзката

Съществуват биохимични основания за подобряване на настроението като полза от секса. От невротрансмитерите, които се освобождават по време на здравословен секс, до подобрителите на настроението, които се съдържат в самата сперма, например. Плюс това, любовната игра преди самия акт може да ви помогне да се свържете по-добре с партньора си. Според проучване, което изследва младоженци, които водили двуседмичен сексуален дневник, изследователи установили, че партньорите са били доволни цели 48 часа след сексуална активност. Тези, които продължили с практикуването на редовен полов живот, съобщавали за повече ползи във връзката си няколко месеца по-късно.

Повишава либидото

Лишаването от сексуални удоволствия крие риск от полова дисфункция и намаляване на либидото, касаещо се с еднаква сила и за двата пола. При мъжете липсата на секс е предпоставка за незадоволителна ерекция и преждевременна еякулация. Дамите пък изпитват затруднения с лубрикацията на женския полов орган след продължителни периоди на въздържание, което може да доведе до други проблеми като вагинална сухота например. Но както се казва „апетитът идва с яденето“, а редовният полов живот води до повишаване на либидото.

Природен продукт, който оказва допълнителни ползи при редовен полов живот

Специалистите у нас препоръчват прием на Камагра / Kamagra®, който помага и на двата пола да се радват на добър и активен полов живот. Това е изцяло натурално средство, което стимулира сексуалното желание и възбудата. Продуктът успешно овладява всички проблеми, които затрудняват воденето на пълноценен полов живот в дългосрочен план. Този мощен ефект се дължи на рационалната комбинация от висококачествени съставки – екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестрис, L-аргинин. Активните съставки повишават сексуалната наслада, репродуктивната способност и възвръщат половата, физическата и психическата мощ. Продуктът има висок профил на безопасност и може да се приема за продължителен период от време.

Бъдете номер 1, закупете от аптеките в страната или онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.