храни за мъжки хормони

Храни за мъжки хормони – тези повишават тестостерона

5
(1)

Включването на храни за мъжки хормони със сигурност е от значение за повишаване на тестостерона. Тестостеронът е основният мъжки полов хормон, който играе решаваща роля в различни аспекти на здравето на мъжете, включително мускулна маса, костна плътност, настроение и либидо. Затова и в следващите редове ще посочим подходящите храни, които ще помогнат на силния пол да поддържа хормоналния баланс в тялото.

Протеини – важни храни за мъжки хормони

Протеинът е от съществено значение за мускулния растеж и възстановяване, но също така играе роля в производството на тестостерон. Затова изберете храни, богати на протеини като пилешко и пуешко месо, риба и тофу, за да поддържате нивата на тестостерон в тялото си. Освен това този тип храни са богати и на аминокиселини, които от своя страна са градивните елементи на протеина и са необходими за синтеза на хормони. Други ползи от включването на протеини във вашата диета са свързани с регулиране на апетита и управляване на теглото, което е от решаващо значение за поддържане на хормоналния баланс.

Храни за мъжки хормони със здравословни мазнини

Здравословните мазнини са жизненоважни за производството на хормони и цялостното здраве на мъжете. Омега-3 мастните киселини, намиращи се в мазни риби като сьомга и скумрия, както и в лененото семе и орехите, могат да помогнат за поддържане нивата на тестостерон. Тези мазнини не само осигуряват суровини за синтеза на мъжки хормони, но също така имат противовъзпалителни свойства, които насърчават оптималната клетъчна функция. Включете източници на здравословни мазнини, като авокадо, зехтин и ядки, във вашата диета, за да подпомогнете допълнително хормоналното здраве и да повишите естествено нивата на тестостерон.

Banner

Цветни плодове и зеленчуци – храни за мъжки хормони и цялостно здраве

Диета, богата на цветни плодове и зеленчуци, осигурява широка гама от антиоксиданти, витамини и минерали, които поддържат хормоналния баланс и цялостното здраве. Антиоксидантите помагат за защита на тялото от оксидативен стрес, чрез който се объркват хормоните, което е предпоставка за различни здравословни проблеми. Затова включете храни за мъжки хормони като горски плодове, листни зеленчуци, домати и чушки в диетата си, за да се възползвате от предимствата на тяхното богато на хранителни вещества съдържание. Те не само подпомагат производството на тестостерон, но също така насърчават здравето на сърдечно-съдовата система и имунната функция.

Чесън и лук – храни за мъжки хормони, богати на антиоксиданти

Консумацията на тези супер храни се свързва с редица ползи за здравето, благодарение на флавоноидите в състава им. Тези растителни вещества са известни с мощните си противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Някои прочувания откриват ползи от похапването на такъв тип храни за повишаване на тестостерона. Те показват, че консумирането на чесън увеличава производството на сперма, нивата на тестостерон и плодовитостта. Изследователите приписват тези ползи на антиоксидантите в състава му.

Към посочените храни за мъжки хормони, добавете прием на природно средство с доказан ефект

Специалистите у нас препоръчват на мъжете с нисък тестостерон да приемат Камагра / Kamagra®. Този натурален продукт доказано стимулира производството на андрогенния хормон по естествен път. Благоприятният ефект върху мъжкото здраве се дължи на рационалната комбинация на 4 от най-мощните вещества с отношение към сексуалните проблеми при господата. Всяка капсула съдържа оптимални количества висококачествени екстракти от L-аргинин, Мака, Женшен и Трибулус терестрис. Съставките са съчетани така, че взаимно допълват и подсилват действието си. Резултатът е нормализиране на тестостерона в мъжкия организъм, повишаване на либидото и подобряване на еректилната функция. Продуктът е предназначен за дълготрайно овладяване на сексуалните дисфункции и няма моментен ефект. Обикновено са необходими 4 седмици за постигане на оптимален резултат, а заради високия си профил на безопасност това е напълно постижимо.

Потърсете в аптечната мрежа в страната или поръчайте лесно и удобно от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.