проблем ерекция

Нарушена ерекция – дължи ли се на ендокринен проблем?

3
(1)

Може ли причината за нарушена ерекция да се крие в здравословен проблем? Научете как влияе общото здравословно състояние върху мъжката потентност.

Нарушена ерекция и влошени показатели на спермата могат да алармират за здравословен проблем

Не е напълно изяснено, но се предполага, че някои житейски навици или фактори на заобикалящата среда могат пряко да повлияят сексуалното здраве. Въпреки това, връзката между сексуалните и здравословните проблеми вероятно се дължи на наследствени фактори и гени, считат учените.

15% от мъжкия геном участва в репродуктивните процеси и е нормално да се мисли, че и други неразположения и заболявания са свързани с мъжка импотентност. Наследствената обремененост обаче, не е напълно задължителна. Повреди в ДНК и гените, завършващи със стерилитет и безплодие, могат да се индуцират от изкуствени фактори. Най-често срещаните сред тях са замърсители и химикали, вредни навици и др.

Проблемите с репродукцията са само предупреждение, смятат специалистите. Безплодието може да е сигнал за цялостно влошено здраве. Затова мъже с възпроизводителни и еректилни проблеми би следвало да се подлагат на по-обстойни медицински изследвания.

Нарушена ерекция, възникваща вследствие на проблем с ендокринната система, е рядко срещана разновидност

Всяко по-тежко заболяване влияе изключително неблагоприятно върху сексуалността на мъжа. Това се отнася и за ендокринните заболявания като диабет тип 2, синдром на Кушинг и др. Тези състояния причиняват влошаване на сексуалните възможности, либидото и оплодителната способност.

Необходимо е този тип сексуален проблем да бъде ограничен от психогенната еректилна дисфункция и органичната такава. Също така и от тази, която възниква следствие на загуба на жизнени сили, или от еректилната дисфункция, причинена от продължително боледуване.

Нарушена ерекция, която е следствие на проблем с ендокринната система, може да бъде категоризирана в няколко направления:

  • Еректилна дисфункция, при която се наблюдава понижено отделяне на тестостерон в организма
  • Еректилна дисфункция, която се дължи на повишени нива на естроген
  • Еректилна дисфункция при общи ендокринопатии. Няколко ендокринопатии е възможно да предизвикат проблеми в сексуален аспект. Сред тях са акромегалия, хипотиреоидизъм (намалена секреция на тиреоидни хормони), хипертиреоидизъм (състояние на повишена функция на щитовидната жлеза).

Еректилната дисфункция е често срещана при диабет

Според данни на Клиника Mayo USA, около 80% от страдащите от диабет мъже се оплакват и от проблеми с ерекцията. Основните рискови фактори, повишаващи опасността от тях при диабетиците, са увреждането на малките кръвоносни съдове и нервите, както и лошият контрол на кръвната захар. Диабетът е причина за увреждането на нервите във всяка част от тялото, включително и на тези, които инервират половия орган. По този начин емоционалните стимули от мозъка не успяват да стигнат по увредените нервни влакна до него. Повишените нива на кръвната захар водят до потискане на производството на азотен оксид в тялото. Неговата функция е да подпомогне разширяването на вените, артериите и капилярите, и постигането и задържането на ерекцията.

При мъжете, засегнати от това заболяване се наблюдават трудности при постигане и поддържане на ерекция, намаляване на либидото и понижаване нивата на тестостерон. Понякога именно на проявата на всички тези симптоми, специалистите биват насочени към диагностициране на диабет.

При нарушена ерекция – потърсете правилното решение на сексуалния проблем

Спазването на балансиран режим на хранене и отказване от вредните навици са добро начало за промени и подобряване на общото здравословно състояние.

Към тези прийоми, специалистите съветват да добавите и прием на природен продукт, доказал ефективността си при проблеми с потентността при мъжете. Подходящ продукт, който по безопасен начин овладява еректилната дисфункция, е Камагра / Kamagra®.

Камагра съдържа четири от най-мощните природни афродизиаци – Трибулус терестрис, Жен-шен, Йохимбе и L–аргинин.

Йохимбе възстановява невромедиаторите и оказва благоприятно въздействие върху съдовите рецептори.

L–аргинин повишава синтеза на азотния оксид, което води до кръвонапълване и ерекция.

Жен-шен засилва ефекта на азотния оксид.

Трибулус терестрис повишава нивото на тестостерона с 33%, възстановява либидото, подобрява и удължава ерекцията.

Дозира се по 1 капсула, 2 до 3 пъти на ден след хранене. Продуктът се прилага до постигане на желания резултат. Оптималният срок за получаване на ефект от употребата на продукта е индивидуален.

Продуктът няма моментален ефект, а е предназначен за дълготрайно овладяване на сексуалните дисфункции. Безвреден е, дори при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).