мъжка импотентност

Кои са основните причини за мъжка импотентност?

5
(1)

Мъжка импотентност“ е състояние, което е силно смущаващо и често пренебрегвано. Какво провокира появата на импотентност при мъжете и има ли решение на проблема?

Мъжка импотентност – едно от най-притеснителните състояния, с които се сблъскват представителите на силния пол

Проблемите с потентността засягат мъже във всички възрасти. Основна проява на мъжка импотентност е еректилна дисфункция и произтичащата от нея невъзможност на мъжа да осъществи полов акт. Тя е обусловена от органични фактори като липса или слабост на ерекцията, преждевременна еякулация или слабо полово влечение.

Повтарящите се прояви на импотентност в интимен план водят до проблеми в отношенията между партньорите. Напълно разбираемо е всичко това да понижи самочувствието на мъжа и да влоши качеството му на живот. Необходимо е обаче, да се установят причините за мъжка импотентност и да вземат мерки за тяхното овладяване.

Симптоми на мъжка импотентност, нарушаващи етапите на сексуалния акт

  • нарушения в полово влечение – въпреки наличието на нощна ерекция и поне частична дневна, мъжът не изпитва сексуални желания и няма интерес към полов контакт
  • еректилни разстройства – много слаба или липсваща ерекция в присъствието на партньор и невъзможност за осъществяване на полов акт
  • смущения в еякулацията
  • липса на оргазъм – налице са останалите предшестващи компоненти (влечение, ерекция и еякулация), но половият акт завършва без оргазъм. При мъжете, аноргазмията се изразява в липса на еякулация, като състоянието не е свързано с еректилна дисфункция, а по скоро е знак за сексуална дисфункция. Според специалисти, една от основните причини за аноргазмия е напредване на възрастта. Други провокатори за аноргазмия могат да бъдат различни психологически бариери и притеснения.

С развитието на медицината и методите за диагностициране на различни заболявания се установява, че 85% от мъжете страдат от импотентност поради здравословни причини

В миналото специалистите са смятали, че основните фактори за поява на мъжка импотентност имат психологичен характер.

В наши дни, според учените, само 15% от съвременните мъже страдат от импотентност, породена от такива фактори.

Според учените, при мъжете, засегнати от импотентност, често се наблюдават заболявания като исхемична болест на сърцето, хипертония, сърдечна недостатъчност, мозъчно-съдова болест. Каква е връзката между тях и импотентността? За да се осъществи ерекция е нужно артериите, които снабдяват с кръв половия орган, да са еластични и здрави. В действителност, те са изключително фини и биват засегнати вследствие на уврежданията от сърдечно-съдов характер. Повишеното кръвно налягане например, сериозно уврежда тези кръвоносни съдове, което води до проблеми в интимен план.

Нервната система играе важна роля в протичането на физиологичните процеси, отговорни за постигането на ерекция. Ето защо, множествената склероза, болестта на Паркинсон и мозъчният инсулт, могат да доведат до поява на импотентност. От друга страна, нелекуваните увреждания на хипофизната жлеза често провокират понижаване на тестостерона. Това също е една от причините за мъжка импотентност.

Причините за възникване на мъжка импотентност могат да се крият във вредните навици, свързани с тютюнопушене или прекомерна алкохолна консумация

Сексуални смущения може да се появят като страничен ефект от употребата и на някои медикаменти. Мъжка импотентност може да бъде предизвикана от определени полови малформации. Тя може да се прояви и като следствие от възпаления на половите органи или при нарушено кръвоснабдяване и оросяване, при диабет и атеросклероза.

Дълготрайно решение на проблема „мъжка импотентност“ има!

Редица видни специалисти препоръчват употребата на природния продукт Камагра / Kamagra® – мощно средство, което осигурява здравословни сексуални взаимоотношения. Напълно естествено средство, предназначено специално за мъже.

Представлява ефективното решение за овладяване на сексуалните смущения и възвръщане на удоволствието от сексуалния контакт. Съдържа четири естествени съставки, за които е научно доказано, че подпомагат достигането и поддържането на продължителна ерекция. Тази нова революционна комбинация от активни съставки – йохимбе, L-аргинин, Трибулус терестрис и жен-шен, подобрява физическото и психическото състояние на мъжете. Приемът на продукта преодолява проблемите в интимен план и осигурява пълноценни сексуални контакти на всеки представител на силния пол.

Той няма моментален ефект, тъй като е предназначен за дълготрайно решение на проблеми от сексуален характер. Приемът му не води до странични ефекти и е практически безвреден при продължителна употреба.

Дозира се по 1 капсула, 2 до 3 пъти дневно. Продуктът се приема до постигане на ефект. Срокът за достигане на резултат е индивидуален, като са необходими до 4 седмици за получаване на оптимален ефект.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).