мъжки фертилитет

Мъжки фертилитет – най-важното по въпроса

5
(1)

Неяснотите по темата мъжки фертилитет (плодовитост) са доста. Д-р Висенте Бадахос, директор на клиника по репродуктивна медицина Ginefiv в Барселона, ще ни помогне да ги запълним.

Мъжки фертилитет – влияе се от много фактори

Д-р Бадахос обяснява, че производството на семенна течност (сперма) при мъжете започва в пубертета и на практика продължава до края на живота им. След една определена възраст обаче (над 50 години) качеството ѝ се влошава. Причината най-често е нарушена цялост на генетичния материал (ДНК интегритет) на сперматозоидите под влияние на различни фактори.

„Мъжката плодовитост се определя от много фактори. Като се започне от концентрация на сперматозоидите в милилитър и общ брой сперматозоиди в еякулата. Мине се през морфологията и виталността им (процент живи сперматозоиди). И се стигне до промени в сперматозоидите. Важно е да се има предвид, че колкото по-голяма е степента на въпросните промени, толкова по-лоша е прогнозата“, подчертава д-р Бадахос. Той е категоричен, че студът и особено топлината са фактори с голямо влияние върху фертилитета при мъжете.

Banner

Специалистът напомня, че нормалната температура на тестисите е с около 3-4 градуса по-ниска от телесната

Именно поради това своеобразният инкубатор за сперматозоиди се намира извън коремната кухина. „Всякакъв вид прегрявания влошават оплодителната способност на мъжките полови клетки“, посочва д-р Бадахос. Това е научно потвърдено многократно през годините.

Експертът дава за пример изследване, проведено в Ухан (Китай). Резултатите са категорични, че качеството на спермата се влошава при повишаване на температурата.

Други проучвания посочват, че сауните, работата с лаптоп на скута, прилепналите панталони и продължителното седене са вредни за мъжкото репродуктивно здраве. „При някои мъже качеството на семенната течност се влошава дори при работа в горещо помещение“, изтъква д-р Бадахос.

Съветите на специалиста за добра мъжка плодовитост включват прием на здравословна и разнообразна храна и повече движение в ежедневието. Избягване на алкохола, тютюневите изделия, кафето и кафените напитки. Ограничаване на стреса и водене на спокоен живот.

Още нещо в подкрепа на силния мъжки фертилитет

Камагра / Kamagra® е природна формула, специално разработена за хора със сексуални дисфункции. Оказва благоприятен ефект и върху плодовитостта при мъжете.

Благоприятното действие се дължи на Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg. Съставките са комбинирани така че действат в няколко направления. Усилват сексуалното желание, повишават половата мощ и подобряват качеството на семенната течност, а оттам и фертилитета.

Продуктът е напълно безопасен. За постигане на оптимални резултати се препоръчва по-продължителна употреба. Приемът е удобен – по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

Продуктът се предлага в аптеките без рецепта. Може да бъде поръчан и от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.