качество на семенната течност

Качество на семенната течност – все по-лошо през годините

5
(1)

В последните години се наблюдава влошено качество на семенната течност (сперма). Това показват резултатите от нови проучвания по темата.

„Проблемите с репродуктивността при мъжете прогресивно се увеличават. Това допълнително влошава ситуацията при двойките с репродуктивни проблеми“, посочва гинекологът д-р Енрике Гарсия от специализираната клиника по асистирана репродукция miniFIV в Мадрид.

Качество на семенната течност – влошаващи фактори

Много и различни причини могат да доведат до ниско качество на спермата. Сред тях основните са травма/нараняване на тестисите и наличие на някои заболявания като кистозна фиброза, недобре контролиран диабет, генетични болести.

Banner

До проблеми със спермата (понижено качеството и подвижност на сперматозоидите) могат да доведат някои лекарства и нездравословни навици на живот. Най-ярки примери за последното са прекомерен прием на алкохол, прием на анаболни стероиди и наркотици. „Обикновено влошената сперма се дължи на външни фактори. Такива са стрес, неправилно хранене, затлъстяване, определени медикаменти, тютюнопушене и вредни вещества в околната среда“, пояснява д-р Гарсия.

И тук идва нещо важно, което специалистът държи да подчертае за сперматозоидите

Той е категоричен, че лесно може да се повлияе върху мъжките полови клетки, когато външни фактори са причината за понижения им брой и подвижност.

„Благодарение на сперматогенезата (процес на образуване на сперматозоиди) спермата постоянно се обновява. Малки промени в начина на живот могат да окажат положителен краткосрочен или средносрочен ефект върху качеството ѝ“, казва д-р Гарсия.

Съветите на експерта за подобряване на спермата включват избягване/ограничаване на алкохола и тютюневите изделия. Пълноценният сън и балансираното хранене също са изключително важни за доброто качество на сперматозоидите. По отношение на хранителния режим д-р Гарсия препоръчва прием на повече източници на витамин С, антиоксиданти и цинк. „Приемът с храната на важни за мъжкото здраве витамини и минерали доказано подобрява качеството на спермата“, информира специалистът. В заключение той казва, че резултатите са налице след около 3 месеца от възприемане на новите навици на живот и хранене.

Още по-добро качество на семенната течност с доказано ефикасен природен продукт

Камагра / Kamagra® е ценно допълнение към здравословния начин на живот, целящ подобряване на спермата. Формулата, която съдържа Трибулус терестрис 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg влияе благоприятно върху сперматогенезата. Ползите от продукта обаче не се изчерпват дотук! Той е природно решение при еректилна дисфункция (импотентност), нарушена сексуална способност и либидо, преждевременна еякулация. Оказва положителен ефект върху половата, физическата и психическата мощ. Усилва чувствеността на сетивата.

Ефектът се натрупва с времето. Обикновено са необходими 4 седмици за получаване на пълен резултат. За разлика от синтетичните лекарства употреба на този продукт не води до нежелани ефекти. Поносимостта е добра дори при продължителен прием.

Наличности има в аптеките и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.