загуба на либидо след раждане

Загуба на либидо след раждане – една деликатна тема

5
(1)

Много жени споделят за загуба на либидо след раждане. Според едно австралийско изследване, проведено през 2015 г., сред 1507 жени, които раждат за първи път:

  • при 89% от участничките проблемите със сексуалното желание са налице до 3 месеца след раждането
  • при 51% – либидото продължава да е ниско до 12 месеца след раждането

Основните фактори за загуба на либидо след раждане

Спадът на либидото в послеродовия период (пуерпериум) може да се дължи на няколко основни фактора“. Това казва д-р Франсиска Молеро, президент на Испанската федерация на асоциациите по сексология (FESS). Ето ги и самите фактори:

Физиологични промени

В периода след раждането се наблюдава рязко намаляване на основния женски полов хормон естроген и усилен синтез на пролактин.

Banner

Пролактинът е хормон, отговорен за производството на кърма, който потиска овулацията и променя нивото на женските полови хормони. Ето защо цялото внимание на майката е обзето от бебето и сексът е последното, за което тя мисли.

Крехко емоционално състояние като причина за загуба на либидо след раждане

Промяната в нивата на хормоните в постнаталния период влияе също на емоциите и възприятията на жените. Често „пресните“ майки са тъжни, неспокойни и раздразнителни. Психичният дискомфорт варира от лек до тежък (следродилна депресия). Началото му може да е от 3-4 дни до 6 седмици след появата на бебето. При всички случаи обаче една от последиците е намалено сексуално желание.

Физически дискомфорт

И възможните последствия от раждането, които причиняват физическо неудобство на жените, могат да станат причина за понижаване на либидото. Такива са:

  • разрезът в областта между вагиналния отвор и ануса с цел улесняване на естествения родов процес
  • хемороидите
  • вагинално течение

Възвръщане на сексуалното желание след раждане

С времето сексуалното желание при родилите жени постепенно се възстановява. Обикновено дамите, които не кърмят са готови за интимност около 3 месеца след появата на бебето, а тези, които кърмят, след около 6 месеца. Разбира се, периодът е индивидуален за всяка жена. Партньорът трябва да е наясно с това и да проявява нужното разбиране.

В случай че загубата на либидо след раждане е по- продължителна от обикновено, може да се разчита на…

Камагра / Kamagra® – изцяло природен и напълно безвреден продукт с благоприятен ефект върху сексуалната способност. Активни съставки са четири от най- добрите природни продукти с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените:

Съставките се допълват и усилват действието си. Резултатът от тази синергия е:

  • по-голяма полова, физическа и психическа мощ
  • повишена чувствителност на сетивата
  • по-силно удоволствие

Продуктът действа постепенно. За постигане на оптимални резултати е препоръчителен по-продължителен прием.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.