до какво води липсата на полов живот

Без секс: до какво води липсата на полов живот?

5
(1)

Задавали ли сте си въпроса до какво води липсата на полов живот? Ако ви интересува тази тема, продължете с четенето. Защото в следващите редове ще разкрием силната връзка между сексуалната активност и общото здраве.

Повишен риск от сърдечно-съдови проблеми – ето до какво води липсата на полов живот

Изследване сочи, че мъжете, които правят секс два пъти седмично, са в значително по-малък риск от запушване на артериите и сърдечно-съдови заболявания. Те са сравнени с господата, които се заемат със сексуални активности само веднъж месечно.

Друго проучване, публикувано на страниците на Списанието за сексуална медицина, установява, че сексът намалява нивата на хомоцистеин при мъжете. Този вреден химикал се счита за провокатор на сърдечно-съдови проблеми. Смята се, че мъжете, които по-често правят любов, имат по-здрави кръвоносни съдове и по-добро кръвообращение.

Banner

Натрупване на повече стрес

Правенето на секс стимулира отделяне от мозъка на ендорфини и хормона окситоцин. Ендорфините са невротрансмитери, отговорни за чувството на щастие. Окситоцинът се смята за „хормона на любовта”, който отговаря за доброто настроение. Той има и способността да бори „хормона на стреса” – кортизол. За това и нищо чудно, че без секс за дълъг период от време се чувстваме по-стресирани и неудовлетворени.

Понижаване на имунитета

Сексът подобрява функциите на имунната система. Изследвания показват, че практикуването на интимни активности два пъти в седмицата стимулира производство на повече имуноглобулини А. Тези антитела помагат на тялото да се бори с инфекциите. Следователно, липсата на полов живот може да се отрази негативно върху естествените защитни сили на организма.

Сексуални дисфункции

Мъжете, които не правят редовен секс, могат да навредят на половия си живот в бъдеще. Американско проучване потвърждава това. Данните сочат, че мъжете, които правят секс веднъж седмично или пропускат сексуалното удоволствие, са в двойно по-висок риск от еректилна дисфункция.

Друг проблем, който идва с липсата на секс, е по-трудната лубрикация на женския полов орган при сексуален стимул. От този проблем могат да пострадат най-много жените в менопауза, които произвеждат по-малко естрогени. Хормоните са свързани пряко с репродуктивната система.

С редуциране на половите контакти се намалява и желанието за иницииране на такива. Хората, които не практикуват секс дълго време, могат да имат по-ниско либидо, по-трудно да се възбуждат и получават оргазъм.

Научихте до какво води липсата на полов живот. Сега вижте и какво най-често затруднява воденето на редовен сексуален живот

Сексуалните дисфункции най-често стоят в основата на липсата на полов живот. Те затрудняват практикуването на интимни активности и при двата пола. Могат да засегнат еректилните способности, еякулацията, либидото и възможността за достигане на пълно сексуално удоволствие. Сексуалните нарушения са проблеми, за които обаче има решение! Можете да преодолеете изпитваните интимни смущения и да възвърнете нормалния си, редовен и задоволяващ полов живот с помощта на Камагра / Kamagra®. Това е природен продукт, който е предназначен за овладяване на сексуалните дисфункции при мъжете и жените. Приемът му спомага за дългосрочно решение на проблеми с ерекцията и еякулацията. Повишава сексуалното желание и подобрява сексуалните способности. Поддържа половата, психическата и физическата мощ. Помага при репродуктивни нарушения. Усилва удоволствието от сексуалния акт. Всички свои ефекти дължи на рационална комбинация от висококачествени природни екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестрис и L-аргинин. Те действат в пълна синергия и без рискове за здравето.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.