диабет и полова активност

Диабет и полова активност – в крехко равновесие

5
(1)

Диабет и полова активност е тема, която вълнува много голям процент хора. По тази причина ще ѝ обърнем подобаващо внимание.

Накратко: как диабетът влияе на сексуалната функция

Диабетът е хронично заболяване, което оказва отрицателно въздействие върху общото състояние на организма. Това неминуемо влошава сексуалната функция.

Различни органи и системи, които участват в сексуалния отговор, са засегнати негативно и не могат да изпълняват пълноценно своята роля.

Banner

Високите нива на глюкоза в кръвта водят до:

  • увреждане на нервите, което предизвиква усещане на скованост и изтръпване на крайниците
  • нарушение на кръвоносните съдове и влошено кръвообращение

Вследствие на неврологичните усложнения и недоброто кръвоснабдяване на половите органи се появяват сексуални проблеми при жените и мъжете.

Високите нива на кръвна захар влошават не само физическото, а и емоционалното здраве, което също е свързано със сексуалността. Пониженото самочувствие, повишената тревожност и склонността към депресия саботират интимния живот.

И накрая, но не по важност, идва характерната за диабета хронична умора, която също пречи на интимността в отношенията.

Диабет и полова активност при мъжете

Близо една трета от мъжете с диабет имат някаква степен на сексуална дисфункция. Едни се сблъскват с трудност при постигане и поддържане на ерекция. Други – с ретроградна еякулация, а оттам и с намалена плодовитост (фертилитет). Трети имат ниски нива на основния мъжки полов хормон тестостерон, което е свързано с липса на сила, енергия и намалено сексуално желание.

Диабет и полова активност при жените

Към момента изследванията върху сексуалните проблеми при жените с диабет са ограничени. Все пак има данни, че:

  • 18% от пациентките с диабет тип 1 и 42% от тези с диабет тип 2 страдат от някаква форма на сексуална дисфункция

Едни от най-честите оплаквания при диабетичките са:

  • болка по време на полов акт
  • намалено овлажняване на влагалището
  • ниско или липсващо сексуално желание
  • неспособност да бъде достигнат оргазъм (аноргазмия)

Установено е, че в основата на сексуалните проблеми при жените с диабет стоят психологически фактори – несигурност, ниско самочувствие, страх от неуспех.

Начини за подобряване на негативната връзка между диабет и полова активност при мъже и жени

Специалистите препоръчват на хората с диабет да повишат здравословното си състояние, а оттам и качеството на сексуалния живот, като:

  • поддържат кръвната захар в норма
  • се хранят здравословно
  • се движат повече
  • не пушат и не злоупотребяват с алкохол
  • държат под контрол кръвното налягане и холестерола
  • поддържат здравословно тегло
  • говорят открито с партньора за своите чувства и емоции

Отлична предпоставка за удовлетворяващ сексуален живот при хора с диабет е и приемът на Камагра / Kamagra®. Това е изцяло природна алтернатива на широко използваните сексуални стимуланти. Няма странични ефекти и предлага сигурно и дълготрайно решение на интимните проблеми, породени от диабета. Благоприятства сексуалната способност. Усилва либидото. Поддържа половата, физическата и психическата мощ.

Положителното действие на продукта се дължи на Трибулус терестрис 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg. Всички те имат отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените. Свързани са в допълващ се комплекс и усилват заедно ефекта си.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.