тревожност

Тревожност и стрес – влияние върху мъжкото либидо

0
(0)

Тревожност и стрес са състояния, които се наблюдават все по-често в забързания свят. При представителите на силния пол емоционалното свръхнатоварване влияе отрицателно върху сексуалното желание. Тревожността може да влияе на сексуалните контакти, защото при тревожни състояния възбудата е почти невъзможно да настъпи качествено. Ако състоянието не бъде овладяно, то тревожността може да доведе дори до срив в отношенията с интимния партньор. Обратното, колкото по-уравновесен и спокоен е мъжът, толкова по-силно е сексуалното му желание, а половата му мощ е в разцвет. Изводът е, че за нормална сексуалност, трябва задължително да се потърси решение, с което да се преодолеят състоянията на тревожност и стрес. Доказано е, че и двете състояния оказват много силно влияние над различни процеси в тялото и психиката на мъжа.

Съществуват и други неблагоприятни състояния, които могат да повлияят негативно върху либидото на мъжа

Депресия

Депресията е сериозно състояние, което се характеризира със симптоми, като хронично лошо настроение, отчаяние и безнадеждност. Депресията влияе върху способността и желанието за работа, сън, хранене и желание за полов контакт. На практика представителите на силния пол започват перманентно да изпитват неудовлетворение от всекидневните дейности. Съответно и желанието за секс намалява, като е напълно възможно изобщо да изчезне. Антидепресантите, които обикновено се приемат в това състояние също влияят негативно върху сексуалните способности, тъй като нарушават равновесието на химикалите в мозъка, отговарящи за сексуалния апетит.

Биполярно разстройство

Биполярното разстройство също е причина за загуба на сексуално желание. Това състояние е характерно с повтарящи се епизоди, в които настроението непрестанно се променя. Хората с биполярно разстройство седмици преди да изпаднат в депресия, се чувстват превъзбудени, щастливи и в еуфория. Тогава либидото се повишава. Обратният полюс на заболяването, обаче е, когато засегнатият е в състояние на депресия и потиснатост. Тогава желанието за полов акт значително се понижава.

Banner

Ниски нива на тестостерон

Стресът оказва силно влияние върху мъжката потентност. Защото, когато представителите на силния пол са подложени на стресови ситуации в кръвта им се отделя повече кортизол. Този хормон потиска производството на тестостерон (мъжки полов хормон) и води до спадане на половата мощ.

Преждевременна еякулация

При мъжете, които имат преждевременна еякулация вероятността да развият тревожно разстройство от онези, които нямат такива проблеми е 2,5 пъти по-висока. Така вследствие на потискането на сексуалното си удоволствие или от страх от преждевременната еякулация мъжете изпадат в по-тежко тревожно състояние и проблемът с либидото се задълбочава.

Преборете депресията и тревожността

Специалистите са на мнение, че тревожността може да се пребори като се установи кое провокира негативните мисли и нагласи, които насърчават тревожността. Обмислете добре ситуациите, които подбуждат чувството на тревожност и се опитайте да преодолеете проблема.

Правилно подбраната храна също е решение на много проблеми, включително на стреса и депресията. Ограничете мазното, пърженото и сладкото, защото вредната храна ще ви накара да се почувствате още по-депресирани.

Друг сигурен начин за справяне с лошото настроение е спорът. Редица изследвания доказват, че спортът подобрява настроението. Чрез спорт освен, че ще подобрите психическото си състояние, ще придобиете и самочувствие, което ще благоприятства за повишаване на сексуалната мощ.

За мъжете с проблеми като тревожност и стрес – отговорът на природата при понижено либидо

Психологичният характер на причините, довели до понижено либидо, налага предприемането на комплексни действия и мерки за повишаване на половата мощ при мъжа. Природният продукт Камагра / Kamagra® е чудесно решение за мъже със сексуални смущения от различен произход. Благодарение на четирите натурални съставки, представителите на силния пол ще възвърнат желанието си за секс. Уникалната комбинация от L–аргинин повишава физическата издръжливост, Йохимбе оказва благоприятен ефект при мъже със сексуални проблеми от психогенен и съдов произход. Жен-шен премахва тревожността, умората и физическото изтощение, а Трибулус терестрис доказано повишава нивото на мъжките полови хормони. В резултат сексуалните способности и либидото се повишават. Подходящо средство за овладяване на преждевременната еякулация, задържането на ерекцията, повишаването на сексуалната способност и либидо. Практически безвреден и предлага дългосрочно решение на сексуалните проблеми при мъжа. Приема по 1 капсула 2-3 пъти дневно след хранене.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).