стрес и ниско либидо

Стрес и ниско либидо – доказана взаимовръзка и при двата пола

0
(0)

Между натрупания стрес и ниско либидо съществува научно доказана връзка, която се отразява негативно върху сексуалното влечение и при двата пола.

Взаимовръзка между стрес и ниско либидо

Научното обяснение на връзката между стреса и пониженото либидо се изразява в реакцията на организма по време на продължителен стресов период. Тя се характеризира с освобождаване на хормоните кортизол и епинефрин (адреналин). Повишаването на производството на „стресови хормони” възпрепятства нормалната секреция на тестостерон. Той играе важна роля в сексуалния нагон и при двата пола и ниските му нива се идентифицират с понижаване на либидото. Човешкият организъм е пригоден да се справя с внезапни прояви на стрес. Но хроничният, неконтролиран стрес води до ескалация на негативни процеси в организма, които влияят пряко или косвено върху сексуалното влечение. Неовладяният стрес води до физическо и емоционално изтощение и става първопричина за поява на сексуални смущения, като понижаване на либидото.

Ключови мерки за справяне с ниското либидо, провокирано от стрес

От първостепенно значение за доброто психическо и физическо здраве е полагането на мерки за овладяване на стреса. Хронифицирането му предизвиква редица сексуални дисфункции и може да влоши цялостното здравословно състояние на засегнатия.

Добре е да се започне с установяване на реалната причина за изпитване на силен стрес. Само по този начин може да се обособи набор от техники за ефективно справяне с негативните емоции. Следващите стъпки, които е нужно да се вземат, за да се подобри менталното състояние, е да се поддържат здравословни лични и интимни взаимоотношения, да се води здравословен начин на живот и да се осигурява достатъчно време за качествена почивка. Всички посочени препоръки спомагат за налагане на контрол над изпитваните негативни емоции. Резултатът се изразява в подобряване на редица аспекти от личния живот, включително и повишаване на качеството на интимния живот.

Работещо решение за възвръщане на сексуалното влечение и при двата пола

Сексуалното смущение „ниско либидо”, причинено от стрес, е най-честият интимен проблем, с който се сблъскват и мъжете, и жените. За решаването му е нужно да се работи в две насоки – овладяване на стреса и стимулиране на сексуалното желание. За успешно възвръщане на сексуалното влечение и подобряване качеството на интимния живот, и господата, и дамите могат да се доверят на Камагра / Kamagra®. Продуктът представлява мощна комбинация от четири природни съставки с отношение към сексуалните смущения и при двата пола. Камагра съдържа висококачествени екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестрис и L-аргинин.

Действието на Камагра се изразява в активиране на сексуалното желание, премахване на физическото и менталното изтощение и напрежение, и достигане на по-силно сексуално удоволствие. Продуктът повлиява сексуалната способност и спомага за преодоляване на интимните дисфункции. Камагра е предназначен за дългосрочно решение на сексуалните смущения. Продуктът е напълно натурален и безопасен за употреба. Положителен и траен резултат се наблюдава при четириседмичен прием.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.