L-аргинин
L-аргинин
L-аргинин
L-аргинин

L-аргинин – ползи за мъжкото сексуално здраве

L-аргинин представлява полуесенциална аминокиселина, която се синтезира в организма в определени количества, но те са толкова оскъдни, че са недостатъчни за осъществяване на физиологичните функции, в които участва. Аргининът се съдържа основно в млечните и животински продукти, риба, ядки, както и в яйчния жълтък и е препоръчително мъжете да си го набавят и чрез хранителния режим заради здравословните ползи за сексуалното благосъстояние.
Полуесенциалната аминокиселина е естествен прекурсор на азотния оксид, който е известен с редица здравословни ползи. Но най-значителни са ползите за половото здраве на мъжа.

В какво се изразява благотворният ефект на L-аргинин за сексуалното здраве на мъжа?

Благодарение на азотния оксид, в който се превръща L-аргинин в организма, се стимулира кръвообращението в тялото, включително и в половия орган. Така се подобрява кръвоснабдяването в интимната област и се повишава качеството на ерекцията.

Някои експерти са на мнение, че L-аргинин въздейства благоприятно и върху производството на семенна течност, като същевременно се подобрява подвижността на сперматозоидите.
Аргининът допринася и за поддържане на нормални нива на тестостерон. Този ключов полов хормон е от значение за правилното протичане на процеса сперматогенеза.

Не бива да пропускаме да споменем и фактът, че аргининът способства и за повишаване на либидото.
L-аргинин спомага също така за подобряване на атлетичните способности на мъжа, с което се подобрява и сексуалната мощ. Това се дължи на стимулиране на освобождаването на растежния хормон, от който зависи метаболизма на организма и растежа на мускулната маса. Нивата на енергия, горенето на мазнини и общото благосъстояние на човек зависят от този хормон. Т.е. допълнителен благотворен ефект за тялото е стимулиране горенето на мазнини. А както неведнъж сме споменавали, наднорменото тегло и затлъстяването влошават сексуалното здраве на представителите на силния пол.

Кое е средството, в което се съдържат оптимални количества L-аргинин?

L-аргинин действа най-добре в комбинация с други вещества. Затова природният продукт Камагра/Kamagra® обединява в състава си четири активни съставки, сред които и L-аргинин в оптимално количество.
Камагра съдържа 250 mg L–аргинин, 50 mg йохимбе, 150 mg жен-шен и 150 mg екстракт от Бабини зъби. Натуралният произход и безопасността на съставките прави Камагра предпочитано средство от все повече мъже, които изпитват сексуални смущения от различно естество.

Камагра действа върху цялостния сексуален потенциал на мъжа:

• подобрява способността да се поддържа ерекция
• преодолява преждевременната еякулация
• нормализира нивата на половия хормон тестостерон
• повишава либидото
• подобрява физическата издръжливост
• активира процеса на сперматогенеза

borola