липса на сутрешна ерекция

Липса на сутрешна ерекция – причини и решения

1
(2)

Липса на сутрешна ерекция е болезнена тема за мъжете. Ние няма да слагаме сол в раната, а ще дадем разумно природно решение. Преди това обаче, нека се запознаем с причините, които предизвикват ерекция на сутринта и факторите, които водят до нейната липса.

Каква е загадката на сутрешната ерекция?

Сутрешната ерекция е един от мъжките сексуални феномени, за същността на които все още има спорове и неясноти. В основата на това явление стои нормалната възбудимост на мъжката полова система.

Половата възбудимост е сложен процес. Регулирането му се осъществява по различни неврологични механизми, действащи синхронно и на различни нива. Всяка промяна в дейността на тези механизми предизвиква прояви, водещи до влошаване на сексуалните функции.

Banner

С какво се обяснява сутрешната ерекция?

Дори по време на сън механизмите, които регулират сексуалните функции при мъжете са активни. В основата на получаването на ерекция стои възбуждането на специфични мозъчни центрове и активирането на вегетативната нервна система. От центрове в гръбначния мозък се изпращат сигнали, които предизвикват отделяне на азотен оксид в артериалните съдове на мъжкия полов орган. Азотният оксид, успоредно със сигналите, подадени от вегетативната нервна система водят до отпускане на гладката мускулатура в съдовите стени, изпълване на съдовете с кръв и съответно – до получаване на ерекция. Това са процеси, които протичат и нощем, под влияние на сънищата, провокиращи възбуда.

Кои са основните причини, които водят до липса на сутрешна ерекция?

Факторите, които водят до липса на сутрешна ерекция са много и от различно естество. Ето защо ще се спрем на тези от тях, които се срещат най-често.

Стрес

Наред с всички неблагоприятни последици, които стресът причинява на организма, той е виновник и за липсата на сутрешна ерекция при мъжете. Доказано е, че представителите на силния пол, които са подложени на ежедневни стресови фактори, изпитват сериозни затруднения с възможността за постигане на ерекция сутрин.

Атеросклероза

Това заболяване на артериите се характеризира с нарушение в обмяната на веществата и по-конкретно с повишено ниво на липиди в кръвта. Протича с постепенно стесняване на артериалните съдове в резултат на образуване на атеросклеротични плаки по стените им. Стесняването на съдовете затруднява кръвотока и води до липса на сутрешна ерекция.

Диабет

Захарният диабет е хронично метаболитно заболяване, от което са засегнати голям брой хора. Наред с всички усложнения, които настъпват при диабетиците, в голяма част от случаите се наблюдават и поражения на малките кръвоносни съдове (капиляри, артериоли и венули). Това е причина за липса на сутрешна ерекция.

Алкохол

В малки количества алкохолът повлиява благоприятно кръвообращението като разширява артериалните и венозни съдове. Прекомерната му употреба обаче може да предизвика силен спазъм на артериите, което затруднява доставката на кръв до половия член, а оттам води до липса на сутрешна ерекция.

Тютюнопушене

Общоизвестен е фактът, че съдържащите се в цигарените изделия вещества (никотин, катрани, въглероден оксид и др.) оказват отрицателно влияние върху кръвоснабдяването на всички органи, включително и на пениса. При пушачите липсата на сутрешна ерекция се задълбочава и зачестява с напредване на годините.

Наднормено тегло

Според учените мастните клетки отделят естрогени, които имат свойството да потискат тестостерона. Това е свързано с понижаване на либидото и липса на сутрешна ерекция.

Опасна ли е липсата на сутрешна ерекция?

Отговорът на този въпрос е „да“. Специалистите са категорични, че продължителната липса на сутрешна ерекция може да е сигнал за наличие на проблем. От една страна, е възможно да са налице неврологични увреждания, затрудняващи възникването или провеждането на нервни импулси към мъжкия полов орган. От друга страна, може да е възпрепятствано отделянето на азотен оксид, стимулиращ получаването на ерекция. Постепенно нарушенията се задълбочат и провокират появата на еректилна дисфункция и други сексуални проблеми у засегнатия мъж.

Кое е природното решение при липса на сутрешна ерекция?

За да не прерасне липсата на сутрешна ерекция в по-сериозен сексуален проблем, е необходимо предприемането на своевременни мерки. Място за притеснения обаче няма, защото вече има подходящо решение на проблема! Мъжете могат да го открият в лицето на Камагра / Kamagra®. Този природен продукт притежава благоприятен ефект при постигане и задържане на ерекция. Освен че подобрява възбудимостта, тонизира мъжкия организъм и повишава физическата и психическа мощ.

Изключителната ефективност се дължи на рационалния състав на продукта. Активните съставки са едни от най-мощните природни продукти, които имат отношение към сексуалната дисфункция при мъжете. Всяка капсула съчетава в себе си оптимални количества от екстракти на L-аргинин (250 mg), йохимбе (50 mg), жен-шен (150 mg) и трибулус терестрис (150 mg). Съставките се допълват и усилват благотворния си ефекти. Действат с натрупване и се нуждаят от време, за да разгърнат напълно потенциала си. Обикновено са необходими 4 седмици за получаване на пълен резултат.

Напълно безвреден продукт, който се радва на отлична поносимост. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има научно доказан ефект и е икономически изгоден.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.