какво е еректилна дисфункция

Тема за мъже – какво е еректилна дисфункция и още въпроси

5
(1)

Краткият отговор на въпроса „какво е еректилна дисфункция“ определя състоянието като невъзможност за постигане и/или поддържане на ерекция за задоволителен полов контакт. Но тъй като този сексуален проблем е многофакторен, за разбирането и овладяването му трябва да сме запознати с физическите и психически аспекти на еректилната дисфункция. Данните сочат, че голям процент от мъжете страдат от някаква форма на еректилна дисфункция в даден етап от живота, но малцина се осмеляват да говорят за това. В следващите редове споделяме отговорите на най-важните въпроси, които вълнуват господата.

Какво е еректилна дисфункция?

Еректилната дисфункция се изразява с:

  • Пълна невъзможност за постигане на ерекция
  • Неуспех при постигане на достатъчно твърда ерекция, за да се осъществи проникване
  • Невъзможност за поддържане на ерекция достатъчно дълго за задоволителен полов контакт

Ако някой от изброените фактори е налице повече от три месеца, е препоръчително да се потърси специалист, който да определи причината за еректилна дисфункция и да назначи подходяща терапия.

Banner

Ерекцията е процес, при който под въздействие на различни стимули мъжкият полов член се изпълва с кръв и това позволява осъществяването на сексуален акт. При господата половата възбуда е със съдов механизъм, така че от ключово значение за постигането на пълноценна ерекция е добрата циркулация на кръв. Ниските нива на тестостерон, хроничния стрес и психологическите нарушения също са причини, които повлияват сексуалния апетит, а оттам и еректилната функция.

Има ли възраст за еректилната дисфункция?

Отговорът на този въпрос е и да, и не. Истината е, че еректилната дисфункция се среща много по-често при зрели и възрастни мъже – близо 50% от господата между 40 и 70 години страдат от някаква форма на проблема. С напредването на възрастта е нормално да е необходимо повече време или по-директна стимулация за постигане на полова възбуда при мъжете. Но постоянната невъзможност за получаване на задоволителна ерекция не се счита за част от естествените процеси на стареене. През последните години нарастват и случаите на еректилна дисфункция сред по-младите представили на силния пол. Тук ще откриете какви са възможните причини за тази негативна тенденция.

Еректилната дисфункция крие ли рискове за здравето?

За съжаление освен досадна пречка пред задоволителния секс, понякога еректилната дисфункция може да бъде индикация, че нещо със здравето не е наред. Състояния, за които подсказва проблемът са предимно кардиологичните заболявания и диабет тип 2. Мъж в ранна фаза на сърдечно заболяване може да развие еректилна дисфункция много преди да изпита кардиологични оплаквания. Това е така, защото артериите, кръвоснабдяващи пениса, са по-малки от тези към сърцето и по-лесно могат да се запушат. Ако забележите този сексуален проблем, е препоръчително да се изключат следните причини – диабет, атеросклероза и високо кръвно налягане.

След като вече знаете какво е еректилна дисфункция, споделяме ефективен и безопасен начин за овладяване на състоянието

Камагра / Kamagra® е природният помощник за справяне с еректилната дисфункция и подобряване на сексуалния живот. Продуктът е натурална комбинация от пречистени и стандартизирани природни екстракти на Мака, Женшен, Трибулус терестрис (Бабини зъби) и L-аргинин. Всяка една от активните съставки е с доказано действие за подобряване на сексуалното здраве. При редовен прием продуктът подобрява качеството на ерекцията, елиминира еректилните смущения и регулира преждевременната еякулация. Натуралното средство е предназначено за дългосрочно овладяване на сексуалните смущения и няма моментен ефект. Природният състав е гаранция за висок профил на безопасност – няма данни за противопоказания и странични ефекти.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.