липса на сексуален апетит

Липса на сексуален апетит – има ли връзка с възрастта?

5
(1)

С напредване на възрастта немалка част от мъжете и жените споделят за липса на сексуален апетит, но дали наистина основният „виновник” за това са годините? Всъщност истината е, че либидото се влияе от много фактори и е нормално да има пикове и спадове в сексуалното желание през различните етапи от живота.

Каква е ролята на годините, когато говорим за ниско либидо?

Много фактори като стресът, комуникацията с партньора, цялостното здравословно състояние и др., се отразяват върху сексуалното желание през целия живот на мъжете и жените. Но възрастта е още една причина за промяна в либидото, която не бива да пренебрегваме. Общоприетото мнение е, че с остаряването естествено намалява и интересът към секса, като това твърдение наистина е вярно за мнозина. Но проучване по темата предлага друга любопитна връзка между годините и половия живот.

Резултатите от експеримента показват, че при мъжете либидото намалява във възрастта между 35 и 44 години, докато при дамите се наблюдава подобен спад в диапазона между 55 и 64 години. Въпреки че причинно-следствената връзка между годините и либидото не е напълно изяснена, учените предполагат, че обяснението е във възрастово-обусловените хормонални промени. Например при представителите на силния пол пикът в нивата на мъжкия полов хормон тестостерон е около 19-тата им годишнина. След това стойностите в организма спадат до навлизане в 40-те години. Това повлиява както желанието за интимност, така и еректилната функция при господата. От друга страна при жените се наблюдава спад в нивата на естроген по време на пременопауза, която обикновено настъпва след 40 години. Ниските стойности на женските полови хормони са причина за вагинална сухота, болка при полов контакт и намалено либидо при дамите.

Banner

Когато говорим за липса на сексуален апетит след 60-70 години, обикновено това е вследствие на проблемите, които съпътстват естествените процеси на стареене, като заболявания, хронична болка, прием на медикаменти и проблеми с възприятието за собственото тяло.

Съвети за повишаване на либидото

Тъй като либидото е строго индивидуално, намирането на личните стимули може да отнеме повече време, експериментиране и търпение. На първо място е препоръчително да се установи дали спадът в сексуалното желание се дължи на медицинско състояние или е следствие от психологически фактори като тревожност или незадоволителна комуникация с партньора.

Препоръките, които ще се отразят благоприятно върху сексуалното влечение и при двата пола включват:

При липса на сексуален апетит може да се доверите на изцяло природен продукт с доказан ефект

Камагра / Kamagra® е натурален афродизиак с доказан ефект върху либидото при мъже и жени. Тайната за мощното му действие се крие в рационалната комбинация на стандартизирани екстракти от:

  • Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg
  • L-аргинин 150 mg
  • Мака 100 mg
  • Женшен 100 mg

При редовен прием резултатът е засилване на либидото и при двата пола чрез повишаване чувствеността на сетивата, разпалване на сексуалната енергия и подобряване на физическата, психическа и полова мощ. Продуктът е предназначен за трайно овладяване на сексуалните дисфункции и няма моментен ефект. Напълно безопасен е като няма данни за противопоказания и странични ефекти. Ще откриете в аптеките в страната или онлайн на електронен магазин МоМо – www.momo.bg

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.