липса на сутрешна ерекция
липса на сутрешна ерекция
липса на сутрешна ерекция
липса на сутрешна ерекция

Липса на сутрешна ерекция – причини и решения

Споделете ни в социалните мрежи...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Липса на сутрешна ерекция е болезнена тема за мъжете. Ние няма да слагаме сол в раната, а ще дадем разумно природно решение. Преди това обаче, нека се запознаем с причините, които предизвикват ерекция на сутринта и факторите, които водят до нейната липса.

Каква е загадката на сутрешната ерекция?

Сутрешната ерекция е един от мъжките сексуални феномени, за същността на които все още има спорове и неясноти. В основата на това явление стои нормалната възбудимост на мъжката полова система.

Половата възбудимост е сложен процес. Регулирането му се осъществява по различни неврологични механизми, действащи синхронно и на различни нива. Всяка промяна в дейността на тези механизми предизвиква прояви, водещи до влошаване на сексуалните функции.

С какво се обяснява сутрешната ерекция?

Дори по време на сън механизмите, които регулират сексуалните функции при мъжете са активни. В основата на получаването на ерекция стои възбуждането на специфични мозъчни центрове и активирането на вегетативната нервна система. От центрове в гръбначния мозък се изпращат сигнали, които предизвикват отделяне на азотен оксид в артериалните съдове на мъжкия полов орган. Азотният оксид, успоредно със сигналите, подадени от вегетативната нервна система водят до отпускане на гладката мускулатура в съдовите стени, изпълване на съдовете с кръв и съответно – до получаване на ерекция. Това са процеси, които протичат и нощем, под влияние на сънищата, провокиращи възбуда.

Кои са основните причини, които водят до липса на сутрешна ерекция?

Факторите, които водят до липса на сутрешна ерекция са много и от различно естество. Ето защо ще се спрем на тези от тях, които се срещат най-често.

Стрес

Наред с всички неблагоприятни последици, които стресът причинява на организма, той е виновник и за липсата на сутрешна ерекция при мъжете. Доказано е, че представителите на силния пол, които са подложени на ежедневни стресови фактори, изпитват сериозни затруднения с възможността за постигане на ерекция сутрин.

Атеросклероза

Това заболяване на артериите се характеризира с нарушение в обмяната на веществата и по-конкретно с повишено ниво на липиди в кръвта. Протича с постепенно стесняване на артериалните съдове в резултат на образуване на атеросклеротични плаки по стените им. Стесняването на съдовете затруднява кръвотока и води до липса на сутрешна ерекция.

Диабет

Захарният диабет е хронично метаболитно заболяване, от което са засегнати голям брой хора. Наред с всички усложнения, които настъпват при диабетиците, в голяма част от случаите се наблюдават и поражения на малките кръвоносни съдове (капиляри, артериоли и венули). Това е причина за липса на сутрешна ерекция.

Алкохол

В малки количества алкохолът повлиява благоприятно кръвообращението като разширява артериалните и венозни съдове. Прекомерната му употреба обаче може да предизвика силен спазъм на артериите, което затруднява доставката на кръв до половия член, а оттам води до липса на сутрешна ерекция.

Тютюнопушене

Общоизвестен е фактът, че съдържащите се в цигарените изделия вещества (никотин, катрани, въглероден оксид и др.) оказват отрицателно влияние върху кръвоснабдяването на всички органи, включително и на пениса. При пушачите липсата на сутрешна ерекция се задълбочава и зачестява с напредване на годините.

Наднормено тегло

Според учените мастните клетки отделят естрогени, които имат свойството да потискат тестостерона. Това е свързано с понижаване на либидото и липса на сутрешна ерекция.

Опасна ли е липсата на сутрешна ерекция?

Отговорът на този въпрос е „да“. Специалистите са категорични, че продължителната липса на сутрешна ерекция може да е сигнал за наличие на проблем. От една страна, е възможно да са налице неврологични увреждания, затрудняващи възникването или провеждането на нервни импулси към мъжкия полов орган. От друга страна, може да е възпрепятствано отделянето на азотен оксид, стимулиращ получаването на ерекция. Постепенно нарушенията се задълбочат и провокират появата на еректилна дисфункция и други сексуални проблеми у засегнатия мъж.

Кое е природното решение при липса на сутрешна ерекция?

За да не прерасне липсата на сутрешна ерекция в по-сериозен сексуален проблем, е необходимо предприемането на своевременни мерки. Място за притеснения обаче няма, защото вече има подходящо решение на проблема! Мъжете могат да го открият в лицето на Камагра/Kamagra®. Този природен продукт притежава благоприятен ефект при постигане и задържане на ерекция. Освен че подобрява възбудимостта, Камагра тонизира мъжкия организъм и повишава физическата и психическа мощ.

Изключителната ефективност се дължи на рационалния състав на продукта. Активните съставки на Камагра са едни от най-мощните природни продукти, които имат отношение към сексуалната дисфункция при мъжете. Всяка капсула съчетава в себе си оптимални количества от екстракти на L-аргинин (250 mg), йохимбе (50 mg), жен-шен (150 mg) и трибулус терестрис (150 mg). Съставките се допълват и усилват благотворния си ефекти. Действат с натрупване и се нуждаят от време, за да разгърнат напълно потенциала си. Обикновено са необходими 4 седмици за получаване на пълен резултат.

Камагра е напълно безвреден продукт и се радва на отлична поносимост. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има научно доказан ефект и е икономически изгоден.

borola
Споделете ни в социалните мрежи...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Коментари

avatar