Интензивни тренировки

Интензивни тренировки и понижено либидо – доказана връзка!

0
(0)

Учени откриха наличието на връзка между интензивно физическо натоварване и понижено либидо при мъжете. До този извод са стигнали изследователи от Университета в Северна Каролина, които проследили как интензивните тренировки се отразяват на сексуалната активност при представителите на силния пол.
Проучването засяга предимно мъже, които редовно практикуват високо-интензивни и продължителни тренировки. А обикновено прекаляването във всеки един аспект от живота носи повече негативи, отколкото позитиви.

Интензивни тренировки – как въздействат на сексуалния живот на активни мъже?

Изследването обхваща 1 077 мъже над 18 годишна възраст, предимно активни спортисти, трениращи за издръжливост – бегачи и велосипедисти. Те били разделени на групи според продължителността и интензитета на тренировките.

След като се запознали с резултатите, изследователите стигнали до извода, че много от мъжете, които съобщават за намалено сексуално желание са или прекалено уморени (53%), или не се чувстват добре и имат здравословен проблем (49%), или просто не са в настроение (40%). Също така се установява, че мъжете, които правят по-кратки тренировки, имат по-силно сексуално влечение, отколкото тези, които тренират по-продължително време.

Друго, по-старо проучване пък доказва, че мъжете на средна възраст, които са с наднормено тегло и в преддиабетно състояние могат да повишат либидото си чрез сваляне на излишното тегло. По този начин се регулират нивата на хормона тестостерон при 50% от случаите.

Освен интензивни тренировки кои други фактори понижават мъжкото либидо?

Други фактори, които въздействат негативно върху сексуално влечение при силния пол се оказват ежедневният стрес, напредването на възрастта, високото кръвно налягане, психологически фактори или хормонален дисбаланс.

Интензивни тренировки и високо либидо – възможно ли е?

Резултатите от изследването не подтикват представителите на силния пол да изключат напълно физическото натоварване. Ключът е в баланса – с добре балансиран хранителен режим и добре балансиран тренировъчен план ще поддържате високо самочувствие, високи нива на тестостерон и високо либидо.

Ценен помощник на мъжкото сексуално здраве е и природният продукт Камагра / Kamagra®, който съдейства за повишаване на мъжкото либидо и подобряване на качеството на ерекцията, продължителността и честотата на сексуалните контакти.

Тайната му се крие в синергичния ефект на четирите активни съставки, които взаимно се допълват. L-аргинин, йохимбе, жен-шен и трибулус терестрис се смятат за най-мощните природни средства, които съдействат за постигане на полова мощ и високо либидо по напълно естествен начин.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).