хормонален дисбалан

Хормонален дисбаланс – роля при мъжки сексуални проблеми

0
(0)

Напредването на възрастта и при двата пола носи определени промени в секрецията на половите хормони. Това естествено води до хормонален дисбаланс, отчитан при болшинството от хората над средна възраст. При мъжете този период се асоциира и с осезаеми промени в техните сексуални функции. Това е причина за редица проучвания за връзката между двата фактора. Днес вече се знае, че такава връзка има и мъжките сексуални проблеми след средна възраст са силно зависими от хормоналния дисбаланс.

Хормонален дисбаланс при мъжете – причини

Както стана дума, сред представителите на мъжкия пол от хормонален дисбаланс най-често страдат мъжете над средна възраст. Дисбалансът на половите хормони при тях се изразява в промени в съотношението между мъжкия полов хормон тестостерон и женския – естроген, който се секретира в ниски концентрации и при мъжете. Съотношението между нивата на двата хормона е сравнително постоянно, но с напредването на възрастта пропорциите се нарушават. Секрецията на тестостерон намалява, а тази на естроген се запазва или дори може да се увеличи. Така се стига до хормонален дисбаланс.

Водещите причини за хормонален дисбаланс при мъжете над средна възраст включват:

Banner
 • прекомерен стрес
 • затлъстяване (доказано е, че мастните клетки стимулират секрецията на естроген)
 • натрупването с времето на вещества в организма, които стимулират секрецията на естроген или действат като негови аналози (например т.нар. ксеноестрогени, които се съдържат се в някои слънцезащитни продукти, пластмаса, храни и др.)
 • злоупотреби с алкохол – установено е, че алкохолът допринася за понижаване на тестостерона
 • водеща причина за намаляване на тестостерона и нарушаване на хормоналния баланс при мъжете обаче остава напредването на възрастта. Възрастовите промени водят до изменения в секрецията на някои ензими, например започва да се секретира повече от т.нар. ензим ароматаза, която конвертира тестостерона в естроген

Хормонален дисбаланс – симптоми при мъжете

Нарушаването на баланса на половите хормони при мъжете се проявява с оплаквания като:

 • хронична умора и липса на енергия
 • депресивни състояния
 • косопад
 • намаляване на мускулната маса
 • гинекомастия (уголемяване на гърдите – показател за повишен естроген)
 • най-показателният симптом на хормонален дисбаланс при мъже над средна възраст са именно хроничните сексуални проблеми

Повишаване на тестостерона и стимулиране на сексуалните функции

Природният продукт Камагра / Kamagra® действа успешно в двете основни насоки – за поддържане на мъжките сексуални функции и за подпомагане справянето с мъжкия хормонален дисбаланс.

Камагра съдържа 4 съставки с допълващо се действие – екстракти от йохимбе, жен-шен и бабини зъби, и аминокиселината L-аргинин. Заедно, те стимулират кръвообращението в зоната на гениталиите, подпомагат синтезата на тестостерон, повишават либидото и физическата издръжливост на мъжа. Дълготрайният ефект е свързан с възстановяване и поддържане на нормалните сексуални функции. Позитивният ефект от приема на Камагра е доказан при много мъже.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.