мъжко либидо и наднормено тегло

Понижено мъжко либидо и наднормено тегло – връзката е налице

5
(1)

Понижено либидо е състояние, което засяга голям брой представители на силния пол по целия свят. Може да бъде причинено от много различни по вид фактори – физиологични и психологически. Много от мъжете често се срамуват да потърсят помощ за този проблем, въпреки че той е преодолим след установяване на причините за неговото възникване.

Понижено мъжко либидо – понижена жизненост

Пониженото либидо потиска желанието за сексуално общуване, както и самото представяне по време на полов акт. Този проблем засяга много мъже и нанася изключителни вреди върху съзнанието и поведението им. Много от общите причини за пониженото либидо при мъже и жени са валидни. Но има фактори, които са много по-често застъпени при мъжете, отколкото при жените. Докато ниските нива на тестостерон имат една несъществена роля върху женското либидо, то това със сигурност е един от най-големите и важни фактори при мъжете. Известен е физиологичният феномен андропауза при мъжете. Подобен е на менопаузата, при която се понижава половият хормон естроген при жените. При андропаузата това се случва с тестостерона. Тези промени в хормоналните нива се случват бавно, но с течение на времето, почти незабележимо. Засягат мъже на средна възраст 40-55 години. Понижената енергичност и жизненост често се съпровождат и със занижаване на сексуалното желание. В тези случаи консултацията със специалист е задължителна с цел подхождане по най-правилният начин във всеки конкретен случай.

Каква е ролята на наднорменото тегло при проблема понижено либидо?

Проблемното тегло е важен физиологичен фактор, предизвикващ „сексуални тревоги“ при мъжете. Това е вярно и за двете крайности – прекалено ниско или прекалено високо, респективно анорексия и затлъстяване. Затлъстяването може да даде отражение на репродуктивните възможности, дори при добро общо здравословно състояние. Специалистите отдават значение на хормоналния дисбаланс, засягащ и оплодителната способност. При мъжете с наднормено тегло се установяват понижени стойности на тестостерона, както и на лутеинизиращия и фоликулостимулиращия хормон. Всички те са отговорни за правилното полово развитие и сексуално поведение.

Banner

Изследвания посочват, че мъжете с проблемно тегло имат сексуални смущения 25 пъти по-често от тези с нормално тегло. „Трудностите“ се групират по следния ред:
– липса на интерес към секса
– липса на полово желание
– трудности при осъществяване на полов акт
– намален брой контакти

Камагра – за подобряване на мъжкото либидо

Премахването на психологическите бариери, елиминирането на стресогенните фактори и понижаване на телесното тегло значително ще подпомогнат възстановяването на физиологично-базираното либидо.
В това отношение мъжете могат да разчитат на подкрепата на природния продукт Камагра / Kamagra®. Биологично активните вещества в съдържащия се екстракт от Бабини зъби доказано повишава нивото на тестостерона и стимулира мъжкото либидо. Освен това в състава на Камагра са включени L-аргинин, йохимбе и жен-шен. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка една капсула.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.