причини за ниско либидо

Причини за ниско либидо при мъжете – ето кои са основните

0
(0)

Главните причини за ниско либидо при мъжете са групирани в три категории – физически, психологически и такива, произтичащи от начина на живот. Ще ги разгледаме поотделно и ще предложим естествени начини за противодействие.

Физически причини за ниско либидо при мъжете

Сред по-важните физически причини за спад в мъжкото либидо се открояват:

Психологически причини за понижено сексуално желание при мъжете

Мъжкото либидо често може да бъде повлияно негативно от:

Banner
  • стрес – силното емоционално напрежение нарушава хормоналния баланс и води до хормонални смущения
  • тревожност – безпокойството може да окаже негативен ефект върху организма и върху сексуалния живот на мъжа
  • проблеми във взаимоотношенията с партньора – проблемните взаимоотношения понижават сексуалното желание при мъжете. Когато нещата се изгладят и подредят, либидото се повишава.
  • дългогодишна връзка – монотонността и еднообразието убиват сексуалната тръпка и намаляват мъжкото либидо
  • преждевременна еякулация – стресът и безпокойството са чести причини за преждевременна еякулация при мъжа

Причини за ниско либидо при мъжете, свързани с начина на живот

Други възможни причини за понижено либидо при мъжете са:

  • прекомерна консумация на алкохол
  • прием на наркотични вещества
  • фармакологично лечение

Общи препоръки за справяне с посочените причини за ниско либидо при мъжете

Редовните физически упражнения влияят благоприятно на мъжкото либидо. Ето защо всеки мъж трябва да отделя време за спорт в ежедневието. Добрата новина за тези, които не си падат по спортните зали, е, че не е задължително да тренират. Всякакъв вид движения ще помогнат на тялото да работи по-добре. Енергичното ходене, джогингът, плуването, колоезденето или танците също повишават либидото. Те подобряват кръвообращението в гениталите, а с това и хормоналния баланс.

Мъжкото сексуално желание може да се засили още чрез хапване на определени храни с афродизиачен ефект. Такива са стридите, динята, аспержите, тиквеното семе, целината, шоколадът, смокините.

Още един начин за противодействие на причините за ниско либидо при мъжете

Ако спортът и храненето се съчетаят с редовен прием на Камагра / Kamagra®, либидото при мъжете ще се повиши многократно. Това е изцяло природен продукт, създаден специално в помощ на мъжете и жените, които желаят трайно да увеличат сексуалното желание и жизнения тонус. Положителният ефект върху сексуалните способности се дължи на уникалната формула. Всяка капсула от продукта доставя на организма 4 от най-добрите съставки с отношение към сексуалните дисфункции. Екстрактите от Трибулус терестрис 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg повишават качеството на сексуалния живот и увеличават насладата от секса.

Това е продукт, който предлага дългосрочно решение. Желателно е да се приема продължително време по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.