Срещу преждевременна еякулация – видеоигри

Срещу преждевременна еякулация – видеоигри!

0
(0)

Учени от Римския университет „Ла Сапиенца“ в Италия установяват, че мъжете, които играят видеоигри, страдат от преждевременна еякулация по-малко, отколкото онези представители на силния пол, които не се развличат с игровата конзола. Как достигат до това заключение и само позитиви ли носи гейминг забавлението?

Как влияят видеоигрите върху сексуалното здраве на мъжете?

В опит да открият какъв ефект оказват видеоигрите върху сексуалния живот на силната половина на човечеството италианските изследователи подлагат на анкета 595 мъже на възраст между 18 и 50 години. Въпросите, на които участниците отговарят, са свързани с интимните преживявания и навика им да разпускат пред плейстейшъна. Освен това те попълват и два общоприети въпросника – Въпросник за диагностика на преждевременна еякулация (PEDT) и Международен индекс за еректилна функция (IIEF-15).

Сравнителния анализ на резултатите сочи, че 199 души не играят видеоигри, 287 прекарват над един час дневно пред игралната конзола, а 109 – по-малко от час. За целите на изследването учените фокусират вниманието си върху последните две групи участници. Тези, които прекарват повече време пред игровата конзола, условно определят като геймъри, а другите, които играят от време на време – като обикновени любители. Сравнявайки отговорите на въпросите, касаещи сексуалното здраве, изследователите констатират, че мъжете, за които видеоигрите са истинска страст, са засегнати в много по-малка степен от преждевременна еякулация в сравнение с онези господа, които не споделят увлечението им към игрите. Оказва се обаче, че този тип хоби е нож с две остриета. Недвусмисленият пример, който потвърждава твърдението, е по-ниското либидо на геймърите. Според членовете на екипа слабото сексуално желание се дължи на нервното и емоционално напрежение, което изпитват геймърите по време на компютърна игра. Прекомерният стрес е причина за високи нива на пролактин (хормон, отделян от хипофизната жлеза, който се свързва с намалено полово влечение при мъжете). „Смятам, че ефектът на видеоигрите върху сексуалното здраве силно наподобява резултата от практикуването на упражнения върху тялото. Ако прекарват умерено време пред игровата конзола, господата няма да имат проблеми. В случай че редовно злоупотребяват с престоя пред плейстейшъна обаче, негативните последствия за здравето няма да закъснеят“, категоричен е д-р Андреа Сансоне, автор на изследването.

Banner

Верният съюзник на мъжете срещу преждевременна еякулация и понижено либидо

Нееднозначният ефект на видеоигрите върху сексуалното здраве на мъжете налага избор на средство с доказан механизъм на действие срещу преждевременна еякулация и понижено либидо. Камагра / Kamagra® е натурален продукт, който дава дългосрочно решение на проблемите, свързани с еякулацията и половата мощ. Неговите четири активни съставки – аргинин, йохимбе, жен-шен и трибулус терестрис, са детайлно проучени и единодушно са признати от научната общност като най-мощните природни екстракти с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете. Редовният прием по 1 капсула 2-3 пъти дневно след хранене спомага за задържане на ерекцията и повишаване на сексуалната способност. Обикновено са необходими 4 седмици за постигане на оптимални резултати. Той е практически безвреден. Не са наблюдавани нежелани последствия върху организма дори при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.