психологическа импотентност

Психологическа импотентност – повече за сексуалната дисфункция

5
(1)

Психологическа импотентност е термин, с който се характеризират нарушения в мъжката потентност, зад които стоят психо-емоционални причини.

Психологическа импотентност – информация за мъжкото сексуално нарушение

Еректилната дисфункция при мъжете, наричана още импотентност, е сексуално смущение, което се обяснява с трудност или невъзможност за постигане и поддържане на нормална ерекция. Три са основните причини за поява на интимния проблем – физически/медицински, психологически, и причини, свързани с начина на живот на мъжа. Психологическата импотентност се обяснява именно с психо-емоционални първопричини. Такива могат да бъдат стрес, тревожност, ниско самочувствие, неувереност в собствените възможности, проблеми в интимната връзка с партньора, депресия, страх, гняв, чувство за вина, емоционална или сексуална травма, и други. И тъй като не случайно ерекцията се описва като процес, възникващ „първо в ума”, негативните емоции могат реално да нарушат физиологичната способност на мъжа да постигне ерекция.

Често срещани варианти на психологическа импотентност при мъжете

Селективна импотентност

Тази психологическа форма на еректилна дисфункция се изразява в успешни полови контакти с различни партньори и множество неуспешни опити за сексуален акт с конкретен партньор. Съществуват и противоположни случаи, при които ерекция възниква само с един партньор, и напълно отсъства при опит за сексуално сближаване с други.

Banner

Синдром на първата среща

Това смущение се характеризира с проблем при достигане на ерекция само при първи опит за сексуален контакт с партньора. Смущението не се наблюдава при следващи полови контакти със същия партньор.

Усещане за „некачественост”

Силното притеснение след неуспешен опит за полово сношение може да породи още по-силно вълнение при следваща интимна близост, която също да се увенчае с неуспех. Повтарянето на тази негативна ситуация създава у мъжа усещане за непълноценност. В комбинация с ниска самооценка и неувереност, това неприятно усещане може да стане причина за задълбочаване на сексуалното смущение.

Отличен начин за преодоляване на психологическа импотентност

Сексуалните дисфункции са реални проблеми, които могат да повлияят негативно на много аспекти от живота. Овладяването им е особено необходимо за поддържане на добро физическо и ментално здраве. В тази връзка, все повече специалисти препоръчват на мъжете, които изпитват интимни смущения, да насочат вниманието си към природни продукти с благоприятно действие при сексуални дисфункции. Такъв продукт е Камагра / Kamagra®.

Той е средство за мъжка полова, физическа и психическа мощ. Приемът му спомага за успешно преодоляване на еректилна дисфункция и други интимни нарушения, и премахване на физическата умора и психическото напрежение. Повишава сексуалните способности, усилва желанието и удоволствието от сексуалния акт. Доказаното му благоприятно действие се дължи на комбинацията от природни активни съставки – Мака, Женшен, Трибулус терестрис и L-аргинин. Всяка от тях има отношение към овладяване на сексуалните смущения, като в съчетание съставките усилват ефектите си.

Няма мигновен и мимолетен ефект, а е продукт, предназначен за дълготрайно справяне с интимните проблеми. Напълно безвреден е за здравето.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.