Тестостерон – какво не знаем за него

Тестостерон – какво не знаем за него?

0
(0)

Защо нивата на тестостерон са от основно значение за поддържане на доброто мъжко здраве?

Тестостеронът е основен хормон, произвеждан в тялото на мъжете. Знаем, че той има водещо значение за доброто общо състояние на мъжа, поддържането на имунитета, сърдечно-съдовата, кръвоносната, отделителната и нервната система на мъжа, както и за повишаване на либидото. Освен това той поддържа мускулната маса и плътността на костите, растежа на космите по тялото и лицето. От тестостероновите нива в организма зависи характера на мъжа, неговата работоспособност, памет, настроение, творчески потенциал и др.

Кои са по-малко известните факти, свързани с тестостерона?

По-малко сън = по-нисък тестостерон

Според проучване липсата на достатъчно количество сън освен дневна сънливост, повишаване на кръвното налягане, диабет, сърдечна недостатъчност, затруднена концентрация и умора, може да понижи либидото и нивата на тестостерон при мъжете. За да стигнат до този извод учени сравняват тестостероновите нива при безсъние и нормален режим на сън при млади мъже в добро здравословно състояние. През първите седем дни от изследването доброволците всяка вечер спят по 8 часа, след това три вечери по 10 часа, и още 8 по 5 часа. Резултатите показват, че при мъжете, които не са си доставяли достатъчно количество сън в продължение на седмица нивата на тестостерон са с 10-15% по-ниски в сравнение с останалите.

Тестостероновата терапия повишава опасността от сърдечно-съдови заболявания

Според специалисти от Калифорнийския университет, Лос Анджелис, при мъжете под 65 – годишна възраст, които в миналото са страдали от сърдечно-съдови проблеми, терапията с тестостерон повишава два пъти опасността от сърдечен удар. За да достигнат до този извод специалистите анализират медицинските картони на 55 593 представители на силния пол, които приемат хормона по медицински причини, сред които са и ниските тестостеронови нива и сексуалната дисфункция. Според специалистите приемът на тестостерон понижава нивата на добрия холестерол, което води до увеличаване на риска от сърдечно-съдови проблеми като инфаркт и др. Ето защо при установяване на ниски тестостеронови нива при мъжете се налага предварително сериозно обмисляне на терапията с цел неговото повишаване.

Banner

Коя е безопасната природна алтернатива на терапията с тестостерон?

Тя се нарича Камагра / Kamagra® – продукт, създаден специално за мъже. Представлява природна комбинация от екстракт от трибулус терестрис, за който е доказано, че повишава нивото на тестостерон с 33%, жен-шен, йохимбе и L – aргинин. Съставките в продукта взаимно усилват своите ефекти и предпазват мъжа от сексуални проблеми като еректилна дисфункция, понижено либидо и др.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.