проблеми с потентността

Проблеми с потентността – причина за ниско мъжко либидо

0
(0)

Съществуват редица фактори, които са предпоставка за проблеми с потентността при мъжете. В текущата статия ще разгледаме причините на импотентност и начините за повишаване на мъжкото либидо.

Кои са главните причини за проблеми с потентността при мъжете?

Според специалисти, интимността между партньорите представлява повече от физическа реакция и възбудата има тясна връзка с изпитването на емоции. Ето защо, когато умът е затормозен с негативни мисли, тялото не може да реагира по нужния начин.

Върху способността за възбуда голяма роля играе състоянието на ума. Когато мъжът е под стрес това свива кръвоносните съдове, което затруднява постигането и задържането на ерекция. Честа предпоставка за понижена удовлетвореност от сексуалния контакт е стресът, причинен от безпокойството, което изпитва мъжа относно представянето си. Когато мъжът не е достатъчно уверен в своите способности, изпитва нервност по време на сексуалния акт или до понижено желание за такъв. Същият ефект е налице и когато мъжът е силно съсредоточен върху мисълта дали ще успее да се справи добре. Липсата на концентрация пречи и на възможностите му да достигне до оргазъм.

Banner

Нормалното сексуално функциониране на мъжа и жената се определя както от мислите и емоциите, така и от физически фактори

Взаимодействието между нервна система, сърдечно-съдова система и ендокринна система, формират сексуална реакция, която включва четири етапа:

  • желание
  • възбуда
  • оргазъм
  • чувство на удовлетворение

Сексуално желание (либидо) – това е стремеж към сексуална активност. То може да бъде предизвикано от мисъл, дума или визуален стимул.

Възбуда – това е състояние на сексуална активация. По време на възбуда се увеличава притока на кръв към гениталиите, при мъжете възниква ерекция.

Оргазъм – пик, кулминационен момент на сексуалната възбуда.

Чувство на удовлетворение – обща мускулна слабост и отпускане, което настъпва след оргазъм. По време на тази фаза, мъжете за известно време са неспособни към повторна ерекция. Времето между ерекциите (рефракционен период) се увеличава с напредване на възрастта.

Сексуалната реакция е управлявана от финото и балансирано взаимодействие на всички звена в нервната система, които контролират сексуалната функция. Вегетативната (парасимпатиковата) нервна система регулира увеличението на кръвотока по време на възбуда.

Симпатиковата нервна система контролира главно настъпването на оргазма. Нарушен кръвоток в половия член, физическо увреждане, хормоналните нарушения или странични действия на медикаменти, могат да нарушат сексуалния отговор.

Проблеми с потентността при мъжете могат да възникнат както от физически и психологически фактори, така и от комбинация от тях.

Психологически причини за проблеми с потентността при мъжете:

  • гняв
  • депресия
  • страх от загуба на контрол
  • невежество или забрана, касаещо сексуалното поведение
  • предишен травмиращ сексуален опит
  • чувство на срам по време на полов акт
  • чувство на страх от провал по време на полов акт
  • проблеми с партньора

Сексуалното здраве е един от ключовите фактори за доброто самочувствие на мъжете

Сексуалното здраве може да бъде нарушено вследствие на проблеми с потентността при мъжете. В световен мащаб, засегнатите от ниско либидо са от 5 до 15% от мъжете.

За да изпита мъжът желание за интимен контакт е необходимо и още едно важно условие – нормални нива на тестостерон.

Ето защо, наличието на ниско либидо понякога се свързва с понижени нива на тестостерон при мъжете. Кои са причините за понижаване нивата на тестостерон?

  • напредването на възрастта
  • повишен прием на алкохол
  • тютюнопушене
  • неправилно хранене
  • употребата на някои медикаменти
  • умора и стрес

Когато мъжът страда от ниско либидо, този проблем води до по-рядко осъществяване на полов акт, съчетан със сексуални дисфункции.

Забравете за проблемите с потентността и се радвайте на дълготрайна сексуална мощ

Ефективно решение за засилване на мъжката увереност е природният продукт Камагра / Kamagra®.

Съдържа 4 активни съставки – най-мощните природни продукти с отношение към факторите, предизвикващи сексуална дисфункция, включително нервното напрежение и стреса. Всяка капсула съдържа стандартизирани екстракти от: L – аргинин, Йохимбе, Жен-шен и Трибулус терестрис. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула. Съставките спомагат за повишаване нивото на мъжкият полов хормон в организма с 33%. Това от своя страна води до естествено и безопасно повишаване на либидото.

Създадена и предназначена специално за мъже. С нея се постига положителен ефект при овладяване на преждевременната еякулация, задържане на ерекцията, повишаване на сексуалната способност и либидото. Приемът спомага и за увеличаване броя и подвижността на сперматозоидите.

Различава от синтетичните продукти по това, че е предвидена за дългосрочно решение на проблема. Именно затова продължителният прием (4 седмици) води до постигане на пълен резултат. Дозира се по 1 капсула, 2-3 пъти дневно, след хранене.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.