фертилност

Как проблемът затлъстяване повлиява мъжката фертилност?

0
(0)

Броят на мъжете в репродуктивна възраст, страдащи от затлъстяване, се е утроил през последните 30 години, сочи статистиката. Успоредно с това значително се е влошил проблема с мъжката фертилност (плодовитост). Около една четвърт от полово зрелите мъже се оплакват от еректилна дисфункция или преждевременна еякулация – сериозни сексуални проблеми, които, ако не се вземат мерки срещу тях, може да доведат до импотентност и безплодие.

Връзка между затлъстяването и мъжката фертилност

Изчислено е, че децата на мъже със затлъстяване и индекс на телесна маса (ИТМ) над 25 са с около 35% по-малко от децата на мъже с нормално тегло и без затлъстяване. Това се счита за доказателство за връзката между затлъстяването и намалената плодовитост при мъжете. Специалистите разглеждат няколко фактора, които имат влияние върху тази зависимост.

Влияние на затлъстяването върху сперматогенезата

Много изследвания доказват, че затлъстяването повлиява негативно качеството на спермата. Високият индекс на телесна маса и затлъстяването около корема и талията са сред водещите причини за:

Banner

– олигоспермия – намален брой сперматозоиди в еякулата

– азоспермия – пълна липса на сперматозоиди в еякулата

– проблеми с подвижността на сперматозоидите или с общото количество на отделена семенна течност.

Затлъстяването при мъжа също така намалява значително вероятността от успешен завършек на опитите за инвитро оплождане.

Влияние на затлъстяването върху секрецията на тестостерон

Затлъстяването е сред факторите, които водят до ендокринни проблеми при мъжете. Това обяснява фактът, че преобладаващата част от мъжете с нисък тестостерон имат висок индекс на телесна маса.

Влияние на затлъстяването върху качеството на ерекцията

Според статистическите данни около три четвърти от мъжете с еректилна дисфункция имат наднормено тегло и висок ИТМ. Счита се, че негативният ефект на затлъстяването върху качеството на ерекцията се дължи на повишените нива на някои провъзпалителни фактори при пълните хора, както и на различните съдови заболявания, които тези хора развиват.

Помага ли здравословното отслабване за подобряване на фертилността при пълните мъже?

Счита се, че при намаляване на теглото със здравословна диета се постига позитивен ефект върху фертилността на мъжете. Необходими са още данни за дългосрочното влияние на отслабването. Засега се знае, че в краткосрочен план нормализирането на теглото подобрява мъжката фертилност и тестостероновия профил и допринася за преодоляване на проблеми като еректилна дисфункция, влошена сперматогенеза и др.

Кое е доказаното природно средство, което може да подобри мъжката фертилност?

За общо тонизиране на мъжкия организъм и цялостно подобряване на сексуалните функции при мъжете, лекарите препоръчват приема на природния продукт Камагра / Kamagra®. В състава му са включени L-аргинин, йохимбе, трибулус терестрис и жен-шен, които:

– стимулират сперматогенезата, повишават броя и подвижността на сперматозоидите

– помагат за повишаване на либидото и увеличаване на тестостерона

– заздравяват кръвоносните съдове на пениса и улесняват напълването им с кръв

– подобряват качеството на ерекцията и допринасят за преодоляване на еректилна дисфункция

С всичко помага на мъжете да постигнат качествен и продължителен сексуален контакт.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.