понижено либидо при мъжете причини

Физически и психически причини за понижено либидо при мъжете

0
(0)

Редица физически и психически фактори се превръщат в причини за понижено либидо при мъжете. Ефектът на повечето от тях се засилва с времето. Стига се до момент, в който сексуалното влечение на мъжа е силно зависимо от физико-емоционалното му състояние. Тази зависимост е в сила при повечето мъже над 50-годишна възраст. В последните години обаче, проблеми с либидото с психо-физически първопричини зачестяват и при млади мъже.

Физически причини за понижено либидо при мъжете

Нисък тестостерон

Този фактор е с най-силно негативно влияние върху мъжкото либидо. Влошава сексуалното влечение и способността на мъжа да осъществи пълноценен полов контакт. Пряко следствие от ниските нива на тестостерон е еректилната дисфункция – най-разпространеният сексуален проблем при представителите на силния пол.

Мъжка менопауза (андропауза)

Периодът след 50-годишна възраст при мъжете, когато освен спад на тестостерона са налице и други последствия от възрастта, се означава като андропауза. Ефектът от нея е свързан с общо отслабване на либидото.

Banner

Проблеми със съня

Всичко, което пречи на нормалното отпочиване нощем, е враг на мъжкото либидо.

Прием на определени медикаменти – сред малко познатите причини за понижено либидо при мъжете

Антидепресанти, лекарства за лечение на проблеми с простатата и хипертония оказват влияние върху мъжката сексуалност. Приемът им задължително трябва да е консултиран с лекар. Още при първи симптоми на влошено либидо трябва да се пристъпи към техни заместители или намаляване на дозировката.

Наднормено тегло и затлъстяване

Теглото оказва пряко и косвено влияние върху мъжкото либидо. От една страна, наднормената мастна тъкан секретира субстанции, които директно отслабват сексуалното влечение. От друга страна, затлъстяването води до бърза умора и неувереност в собствените способности. В допълнение липсата на удовлетвореност от външния вид намалява желанието за сексуално общуване.

Емоционални причини за понижено либидо при мъжете

  • депресия
  • липса на разбирателство в семейството
  • отчуждение от партньорката
  • тревожност и неувереност в собствените способности
  • прекомерен стрес – много мъже успяват да извлекат максимума от способностите си, когато са поставени под напрежение. По отношение на сексуалното общуване ефектът е противоположен.

При наличие на причини за понижено либидо при мъжете – как естествено да се повиши сексуалното желание?

Негативните последствия от посочените физико-емоционални фактори върху мъжкото либидо могат да бъдат неутрализирани. Безопасно и изцяло природно решение на сексуалните проблеми дава Камагра / Kamagra®.

Съдържа четири естествени и допълващи се съставки: Мака, Женшен, Трибулус терестрис и аминокиселината L-аргинин. Общият им ефект е насочен към поддържане секрецията на тестостерон, подобряване на физическата издръжливост, стимулиране на кръвообращението в зоната на гениталиите и удължаване на ерекцията. Като краен ефект се постига повишаване на либидото и поддържане на високо сексуално желание при мъжете от всяка възраст.

Напълно безопасен натурален продукт, предназначен за дългосрочно справяне със сексуалните дисфункции, чийто позитивен ефект се натрупва с времето. Приемът може да продължи неограничено, до постигане на желаните резултати.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.