полови органи

Полови органи – болезнена тема за много мъже и жени

5
(1)

Една значителна част от мъжете и жените (33,8%) не харесват своите полови органи. Това става ясно от проучване на Изследователския център по психиатрия и Катедрата по клинична неврология на Каролинския институт в Стокхолм, Швеция.

Полови органи и неудовлетвореност – повече по темата

Изследването е проведено сред 3762 души на възраст над 18 години. Резултатите от анонимната анкета сочат, че 3,6% от жените и 5,5% от мъжете силно не харесват гениталиите си. Смущава ги най-вече видът на малките срамни устни и на пениса. Именно това провокира 13,7% от жените и 11,3% от мъжете да обмислят идеята за естетична генитална хирургия.

„Удовлетворението от външния вид на половите органи е от ключово значение за психологическото благосъстояние и за сексуалното здраве и живот. Резултатите от предишни проучвания показват, че близо 1/3 от жените и почти 1/2 от мъжете са недоволни от вида и/или размера на гениталиите си. Тук искам да обърна внимание на нещо – в тези групи попадат както жени, така и мъже с нормални гениталии“. Коментарът е на д-р Франсоа Пейнадо, експерт по болестта на Пейрони, еректилна дисфункция и хирургия на пениса.

Banner

Поясняваме какво се крие зад тези диагнози

Болестта на Пейрони е свързана с формирането на фиброзна скарификационна тъкан (плаки) подкожно в пениса, която води до неговата деформация и болезненост. Еректилна дисфункция, пък е неспособност за постигане или задържане на ерекция, позволяваща осъществяването на полов акт.

Според изследователите основните причини за неудовлетворението от собствените гениталии са порнографията и материалите с явен сексуален характер. „Порнографските изображения и видеоклипове създават идеализирана представа за половите органи (неизпъкнали малки срамни устни и голям пенис). Това неизменно изкривява възприятието за собствените гениталии и често води до неудовлетвореност от вида им“, пояснява д-р Пейнадо.

Разбира се, причините за проблема може и да са други. В шведското проучване излагането на порнографско съдържание е незначителен фактор за удовлетворението от вида на половите органи. Данните сочат, че 42,5% от жените и 6,4% от мъжете не са „консумирали“ порнографско съдържание през последните 3 месеца.

Фактори като вид на полови органи не бива да влияят на интимния живот

И все пак, ако е налице сексуален проблем, насреща е Камагра / Kamagra®. Това е изцяло природен продукт, който допринася за подобряване на сексуалния живот и сексуалните функции при мъже и жени. Активни съставки са едни от най-мощните природни вещества с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените. Всяка капсула съдържа стандартизирани екстракти от Бабини зъби (Tribulus Terrestris) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg. Съставките се допълват и взаимно усилват ефекта си. Резултатът е по-силна ерекцията и по-високо либидо. По-голяма полова, физическа и психическа мощ. По-интензивно сексуално удоволствие.

Ефектът не настъпва веднага, а обикновено след 4 седмици. Препоръчителен е по-продължителен прием за постигане на оптимални и трайни резултати. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.