еректилна дисфункция при млади мъже

Еректилна дисфункция – случва се и при млади мъже

5
(1)

Деликатната тема за еректилна дисфункция при млади мъже се прокрадва все по-често в последните години. Еректилната дисфункция е състояние, при което пенисът не получава достатъчно кръв, за да произведе ерекция за задоволителен полов акт. В повечето случаи този проблем от сексуален характер е свързан с напредването на възрастта. Но се оказва, че представителите на силния пол между 20 и 39 годишна възраст не са „имунизирани“.

Причини за еректилна дисфункция при млади мъже

При по-възрастните мъже причините за еректилна дисфункция обикновено са физиологични. Но при по-младите е възможно да се дължи на психологичен проблем. Сексуалната възбуда, която води до ерекция, започва в мозъка. Състояния като депресия и тревожност могат да попречат на този процес.

  • Притеснение – при някои млади мъже засиленото желание да се представят добре в леглото може да се отрази негативно върху сексуалния им живот. Често еректилната дисфункция е свързана със засилена тревожност при изпълнението на полов акт.
  • Депресия – това състояние се характеризира с отдръпването от неща, които някога са доставяли удоволствие, включително полов акт. Намаленото либидо е често срещан индикатор за депресия. Това състояние може да попречи на пълноценната ерекция при мъжете.
  • Използване на презервативи – оказва се, че при някои мъже поставянето на презерватив предизвиква стрес и е причина за еректилна дисфункция. Поставянето на презерватив изисква почивка от стимулацията и може да намали усещането.
  • Употреба на алкохол или наркотични вещества – прекомерната употреба на алкохол може да намали желанието и способността на мъжете да изпълняват полов акт. Същото важи и за употребата на наркотични вещества.

Макар и по-рядко еректилната дисфункция при млади мъже е провокирана от физиологични фактори

  • Съдови проблеми – за пълноценна ерекция е необходима добра циркулация на кръвта. Запушените артерии – състояние, известно като атеросклероза, е една от възможните причини за еректилна дисфункция. Високото кръвно налягане също може да доведе до този проблем.
  • Диабет – високите нива на глюкоза в кръвта могат да увредят кръвоносните съдове, включително тези, които са отговорни за снабдяването на пениса с кръв по време на ерекция.
  • Затлъстяване – наднорменото тегло не е причина за еректилна дисфункция, но е рисков фактор за развитието на диабет и хипертония. Препоръчително е младите мъже с наднормено тегло да предприемат стъпки за отслабване.
  • Хормонален дисбаланс – ниски нива на тестостерон или повишено производство на пролактин – хормон, който се произвежда от хипофизната жлеза, могат да бъдат причина за еректилна дисфункция. Необичайно високите или ниски нива на хормоните на щитовидната жлеза също могат да предизвикат този проблем. Младите мъже, които използват стероиди, за да подпомогнат изграждането на мускулна маса, са изложени на по-висок риск.

При еректилна дисфункция се доверете на…

Камагра / Kamagra® – изцяло природен продукт за трайно преодоляване на еректилната дисфункция. Продуктът е природно терапевтично средство, специално разработено за дългосрочно овладяване на сексуалните нарушения. Помага за подобряване постигането, задържането и качеството на ерекцията в дългосрочен план. Този мощен ефект се дължи на рационалната комбинация от висококачествени съставки – екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестис, L-аргинин. За разлика от синтетичните продукти приложението на продукта не води до появата на странични реакции.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.