полови хормони

Полови хормони – значение за плодовитостта при мъжете

0
(0)

Проблемите с плодовитостта при мъжете могат да бъдат предизвикани от много и различни фактори. Определени заболявания, нарушения в кръвообращението, натоварване на нервната система и вредни навици като тютюнопушене и злоупотреба с алкохол са сред топ причините за импотентност при мъжете. Но за доброто полово здраве както при мъжете, така и при жените, от ключово значение е балансът на половите хормони.

Мъжки полови хормони – каква е ролята им за половото здраве?

Хормоните са сложни химични вещества, които изпълняват много важни функции в човешкия организъм. Нерядко обаче в желанието си да поддържаме добро здраве игнорираме тези важни компоненти на ендокринната система.

Хормоните се транспортират чрез кръвта и регулират функциите на много важни органи в човешкото тяло. Дори малко отклонение от нормалните им нива може да повлияе негативно на репродуктивната система на мъжа.

Banner

От кои полови хормони зависи плодовитостта при мъжете?

От най-голямо значение за репродуктивните способности на мъжа е половият хормон тестостерон. Той участва в почти всеки процес в мъжкия организъм. Но най-съществено е значението му за сексуалното и полово здраве. Сред основните му функции е да стимулира производството на семенна течност.

Ниските нива на тестостерон водят до състояние, наречено хипогонадизъм, което се характеризира с намалено качество и количество на семенна течност. А при прекалено високи нива на хормона той се конвертира в женския полов хормон естроген, което може да доведе до промени в настроението, увеличаване на гърдите и свиване на тестисите. Т.е. дисбалансът на тестостерон води до дебалансиране на половото здраве при мъжа.

Другите важни за сексуалното здраве на мъжа полови хормони са лутеинизиращият хормон (LH), който стимулира производството на тестостерон, фоликулостимулиращият хормон (FSH), който стимулира производството на семенна течност и гонадотропин-освобождаващ хормон (GnRH) – сигнализира хипофизата да произведе FSH и LH.

Какво разстройва баланса на половите хормони?

• Стресът има особено силно негативно въздействие върху хормоналния баланс.

• Прекомерната употреба на алкохол доказано повишава нивата на естроген при мъжете, което води до определени негативни последици. Освен това алкохолът съдържа големи количества захар, които впоследствие се складират под формата на мазнини. А наднорменото тегло и затлъстяването са сред основните предпоставки за полови смущения.

• Редовната употреба на пластмасови изделия в ежедневието причинява освобождаването на ксенохормони, които имитират действието на естрогена и нарушават естествения хормонален баланс на организма при силния пол.

Възстановяване баланса на половите хормони и постигане на отлично полово здраве

Отличен ефект за възстановяване на хормоналния баланс и подобряване на сексуалните функции на мъжа се постига чрез прием на екстракт от билката Бабини зъби. Веществата в билката по естествен начин регулират нивата на тестостерона, от които зависят много важни процеси за половото здраве.
Билката Бабини зъби се съдържа в природния продукт Камагра / Kamagra®. Освен нея в състава са включени още три натурални съставки – жен-шен, L-аргинин и йохимбе. Камагра е изцяло натурален продукт, който подобрява качеството и подвижността на сперматозоидите, улеснява и удължава ерекцията и повишава либидото при силния пол.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).