храни за повишаване на тестостерона

Най-добрите храни за повишаване на тестостерона при мъжете

5
(2)

Промените в начина на живот, редовните физически упражнения, както и консумирането на определени храни, водят до повишаване на тестостерона при мъжете. Хормонът играе важна роля в плодовитостта, сексуалната функция, здравето на костите и изграждането на мускулна маса. Нивата на тестостерон при мъжа могат да спаднат естествено с напредване на възрастта. Ако това се случи винаги следвайте препоръките на медицински специалист в тази област. Освен това обаче, може включите към диетата си храни, богати на хранителни вещества, важни за поддържане на здравословни нива на хормона.

Храните богати на полезни мазнини могат да помогнат за повишаване на тестостерона

Преглед от 2021 г. на шест проучвания установява, че диетите с ниско съдържание на мазнини са свързани с понижени нива на тестостерон. За разлика от тези богати на мазнини, които го повишават. Затова и включването на такива храни ще помогне цялостно на здравословното състояния на мъжа. Риби като сьомга, риба тон, пъстърва са с високо съдържание на хранителни вещества подпомагащи хормоналното здраве. Това са витамин D, цинк и омега-3 мастни киселини.

Консумиране на храни богати на магнезий за повишаване на тестостерона

Едно проучване, в което участват 399 мъже на възраст 65 години, установява, че при тези на които в кръвта им има повече магнезий, са с по-високи нива на тестостерон в сравнение с останалите. Оксидативният стрес може да намали количеството на хормона. Приема на магнезий от своя страна повишава биоактивността му и защитава организма от свободните радикали. Тъмнолистните зеленчуци – спанак, зеле са отличен източник на този минерал и консумирането им спомага за повишаване на тестостерона.

Banner

Горски плодове, череши и нар – вкусни и полезни за повишаване на тестостерона

Горските плодове, черешите и нара са с високо съдържание на флавоноиди и антиоксиданти. Те могат да помогнат за предпазване на организма от възпаление, предизвикано от затлъстяване, което може да понижи нивата на мъжкият полов хормон. А добавянето на сок от нар помага за защита срещу оксидативен стрес, повишава нивата на тестостерон и помага за защитата на Лайдиговите клетки (които произвеждат тестостерон) от увреждане.

Включване на авокадо към диетата ще повлияе на тестостерона и неговото повишаване

Авокадото е ценен източник на витамин B6, цинк и калий. Това са 3 основни елемента, отговарящи за производството на мъжки полови хормони, в това число и тестостерон. Освен това редовната консумация на този плод намалява лошия холестерол, заради съдържащата се в него олеинова киселина и повишава нивата на добрия. Това е от съществено значение за поддържане на оптимални нива на хормона в кръвта.

Към допълнение на храните може да се добави и напълно натурален продукт за повишаване на тестостерона

Камагра / Kamagra® е природен продукт с доказано действие в регулиране нивата на тестостерона в кръвта. Благотворният му ефект се дължи на добре подбрания му състав от стандартизирани и висококачествени екстракти от:

  • Трибулус терестрис (Бабини зъби) – 250 мг
  • L-аргинин – 150 мг
  • Мака – 100 мг
  • Женшен – 100 мг

Редовният му прием оказва благоприятен ефект върху качеството на ерекцията, сексуалната способност и либидото. Високоефективният продукт предлага дълготрайно решение на мъжките сексуални проблеми, повишава тестостерона и качеството на сексуалния живот. Има отлична поносимост, заради високия си профил на безопасност.

Потърсете го в аптеките или онлайн, където може да се възползвате от атрактивни промоции на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.