ниският тестостерон

Ниският тестостерон – причина за физически и психологични промени при мъжете

5
(2)

Заради ниският тестостерон, с напредване на възрастта при мъжете се появяват различни физически и психологични промени, които могат да доведат до влошаване качеството на живот. Около 30-годишна възраст нивата на хормона започват да намаляват с около 1 % годишно. При някои мъже това може да се случи много бързо и ниският тестостерон може да предизвика редица симптоми като наддаване на тегло, раздразнителност, депресия, еректилна дисфункция и когнитивни проблеми.

Нисък тестостерон или просто труден период?

Според направено проучване мъжете с нисък тестостерон често не обръщат внимание на това, тъй като си мислят, че просто преминават през труден период от живота си, или пък са стресирани от работа, или просто им липсва качествен сън.
Единственият начин да се разбере дали нивото на тестостерона е ниско е като се направи кръвен тест. Нивата на хормона могат да варират през деня, така че е по-добре това да се случи рано сутрин, на гладно. Все пак, ако преминавате през някои от следните физически и психологични промени, то е почти сигурно че тестостеронът ви е нисък. Затова може да се запознаете с някои от тях и да намерите правилното решение за справяне с проблема.

Понижените нива на хормона оказват влияние на либидото при мъжете

Ниското либидо може да се определи като понижено или изобщо липсващо желание за сексуален контакт. Това засяга около 5-15% от мъжете в световен мащаб. Съществуват редица фактори, които могат да са причина за това състояние като прием на медикаменти, влошени отношения с партньора, прекалена употреба на алкохол или някои медицински състояния. Най-честата причина за това, според редица проучвания се оказва ниския тестостерон. Това състояние може да окаже както физическа, така и психологична вреда върху здравето.

Banner

Причина за незадоволителен прогрес във фитнеса – ниският тестостерон

Може да сте по-отдадени от всякога на вашата фитнес рутина, но да не виждате съществена промяна във фигурата ви. Това е така, защото тестостеронът оказва голямо влияние върху метаболизма на тялото. Ниският тестостерон може да причини намаляване на мускулната маса и плътността на костите. Това става защото мускулните клетки в тялото имат андрогенни рецептори и когато хормонът се свърже с тях помага на мускулите да растат, а дефицитът му може да спомогне за намаляване на мускулната маса. От психологична гледна точна ниският тестостерон намалява самочувствието при мъжете, което от своя страна води до липса на мотивация за фитнес, липса на сексуално желание и влошаване качеството на живот като цяло.

Ниският тестостерон и психологическите промени при мъжете

Много мъже стават капризни с възрастта и това е абсолютно нормално. Но, ако най-елементарното нещо започва да ги дразни, или пък дейностите, които са извършвали преди без проблем вече не ги интересуват, както и много по-трудно се справят със стреса на работа или у дома, то това със сигурност е свързано с ниския тестостерон.

Резултатите от едно проучване сочат, че мъжете с дефицит на тестостерон на възраст между 21-41 години са склонни да страдат от депресия много по-често. Навременните мерки и адекватна терапия повлияват много бързо състоянието при мъжете и те отново възвръщат настроението и желанието за пълноценен и здравословен начин на живот.

Ниският тестостерон се повишава естествено и безопасно с натурални средства от природата

Специалистите са категорични, че при ниски нива на тестостерона, оказващи влияние върху физическото и психологично здраве е удачен приемът на средства от природата.

Камагра / Kamagra® е изцяло натурален продукт, който доказано стимулира синтеза на мъжкия полов хормон по естествен начин. Благодарение на рационалната комбинация от високопречистени и стандартизирани екстракти от Трибулус терестрис, L-аргинин, Мака и Женшен, се възвръща сексуалното желание, подобрява се половата, физическата и психическата мощ.

Ефектът се разгръща постепенно. Обикновено са необходими 4 седмици за получаване на пълен резултат. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно, след храна.

Потърсете го в аптечната мрежа в страната или онлайн в електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да следите и за актуални промоции.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).