сексуални смущения

Сексуални смущения при мъжете – могат ли да бъдат преодоляни?

0
(0)

Сексуалните смущения при мъжете се отнасят до проблеми по време на някои от фазите на сексуалния цикъл. В повечето случаи те пречат на двойката да постигне удовлетворение от сексуалните занимания. Много проучвания сочат, че повечето мъже имат притеснения да коментират въпросите за сексуалните си проблеми – както с интимния си партньор, така и със специалист.

Кои са трите най-често срещани сексуални смущения при мъжете?

Нарушена еякулация

Нарушенията в еякулацията са няколко:

  • преждевременна еякулация
  • потисната или закъсняла еякулация, която настъпва много бавно
  • обратна еякулация – по време на оргазъм еякулацията се насочва назад към пикочния мехур, вместо през уретрата и навън от пениса

В повечето случаи преждевременната и потиснатата еякулация са причинени от психологически фактори – липса на привличане към партньора, неприятни преживявания в миналото, отношение към секса като към грях и др. Преждевременната еякулация, която е най-честата форма на сексуално смущение при мъжете, в повечето случаи е заради нервност на мъжа и за това как ще се представи по време на сексуалното преживяване.

Banner

Обратната еякулация е характерна за мъже, страдащи от диабет или диабетна невропатия, при която поради проблеми с нервните окончания в пикочния мехур, еякулацията се връща назад. Абсолютно същия проблем може да възникне и при мъжете, претърпели операция на простатата.

Еректилна дисфункция

Eректилната дисфункция от своя страна се определя като неспособност на мъжа да постигне или поддържа ерекцията, необходима за осъществяване на половия акт. Причините за еректилна дисфункция може да са от най-различно естество: хронични заболявания, нервни увреждания, стрес, тревожност, депресия, травма на пениса, прием на лекарствени продукти и др.

Понижено либидо

Потиснатото сексуално желание или понижено либидо се отнася към понижаване на желанието и интереса към самия сексуален акт. То също може да се дължи физически или психологически фактори. Асоциира се с намалените нива на хормона тестостерон.

Могат ли да се преодолеят сексуалните смущения при мъжете?

Отговорът е да, но успехът за преодоляването им зависи от причината за проблема. Физиологичните проблеми, например, могат да бъдат решени с лечение на самото заболяване или състояние. Леките дисфункции, свързани със стрес, страх или тревога по време на акт, могат успешно да бъдат преодолени с консултации при специалист и ограмотяване по въпросите относно секса, и с подобряване на общуването между партньорите.

Освен всичко изброено, специалистите препоръчват качествен природен продукт, създаден специално за мъже със сексуални смущения и тези, които искат да подобрят сексуалната си мощ. Камагра / Kamagra® действа благоприятно при проблеми с ерекцията и преждевременната еякулация като ефекта на препарата се дължи на качествените съставки със синергичен ефект – L-аргинин, йохимбе, жен-шен и трибулус терестрис (бабини зъби). Все повече мъже се доверяват на действието му за постигане на добър и качествен сексуален живот. Продуктът премахва умората и физическото изтощение и връща самочувствието на мъжа.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.