Преждевременна еякулация – коя е истинската причина

Преждевременна еякулация – коя е истинската причина?

0
(0)

По данни на Световната здравна организация 30% от мъжете в световен мащаб страдат от преждевременна еякулация. Причините за това широко разпространено сексуално нарушение не са докрай изяснени. Приема се, че се дължи основно на психологични проблеми. Дали това е така?

Преждевременна еякулация и хормон на щастието – каква е връзката?

Учени от Университета в Утрехт, Холандия, подхождат скептично към фройдистките концепции за произхода на преждевременната еякулация. При цялото им уважение към бащата на психоанализата, етиологията на сексуалното смущение не бива да се търси в отвлечени психологически теории, а в генетичните фактори. С риск да си навлекат всеобщо неодобрение сред последователите на Фройд в научните среди те решават да проверят смелата си хипотеза. За целта провеждат изследване сред 181 холандци. 89 от тях са с първична преждевременна еякулация, т.е. откакто са започнали да водят полов живот, не са имали периоди, в които еякулацията да протече нормално. Макар и косвено техните партньорки също се включват в експеримента. В продължение на един месец те засичат с хронометър времето до достигане на семеизпразването на мъжа при полов контакт. Впоследствие учените сравняват резултатите на участниците в контролната група с тези на 92 доброволци, които не страдат от преждевременна еякулация. При анализа прави впечатление понижената активност на невротрансмитера серотонин (хормон на щастието) в центъра на мозъка, отговорен за семеизпразването при мъжете с преждевременна еякулация. Това навежда учените на мисълта, че нормалното предаване на нервните импулси е нарушено. Последващи изследвания доказват смелата хипотеза. „Нашето откритие оборва по безапелационен начин широко приетото гледище, че корените на преждевременната еякулация са психологически“, категоричен е д-р Марсел Уолдингер, главен автор на изследването, пред The Journal of Sexual Medicine. Той не скрива подозренията си, че смущаващият проблем може да е генетичен. По всичко изглежда, че доказването на това твърдение ще бъде обект на множество бъдещи изследвания. Към момента учените имат по-важна задача – да създадат и разработят средство, което да удължава действието на серотонина.

Кое е дългосрочното природно решение на проблема преждевременна еякулация?

Ще поживеем, ще видим, както са казали руснаците, дали усилията на холандските изследователи ще се увенчаят с успех. Добре е обаче мъжете с преждевременна еякулация да се въоръжат с търпение, защото процесът по създаване и въвеждане в практика на нови терапевтични средства е сложен и продължителен. Добре е в годините на трепетно очакване засегнати да имат доверен партньор, на който да разчитат в борбата с преждевременната еякулация. Камагра / Kamagra® е именно такъв стратегически съюзник. Този изцяло природен продукт е разработен на базата на четирите от най-мощни природни продукта с отношение към различни сексуални смущения при мъжете. Уникалната комбинация от L – аргинин, йохимбе, жен-шен и трибулус терестрис във всяка капсула води до овладяване на преждевременната еякулация, задържане на ерекцията и повишаване на сексуалната способност и либидото. Ефективността  е съизмерима с тази на широко употребяваните синтетични лекарства. За разлика от тях обаче няма нежелани последствия и дава дългосрочно решение.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.