еректилна дисфункция

Еректилна дисфункция и високи триглицериди – опасна връзка!

0
(0)

Преди да се пристъпи към лечение на еректилна дисфункция, потърсилият лекарска помощ пациент преминава през серия от прегледи. Кръвните тестове за определяне стойностите на триглицеридите са неизменна част от задължителните изследвания. Назначаването им обаче често поражда недоумение в засегнатия, което намира логичен израз във въпроса: „Как високите нива на тази мастна субстанция в кръвта влияят на сексуалната функция?“.

Причинно-следствена връзка между еректилна дисфункция и повишени стойности на триглицериди

Изчерпателен и максимално кратък отговор на въпроса, който тревожи мъжете, дава заглавието на статия, намерила място на страниците на Journal of Sexual Medicine през 2016 г. То гласи, че високите стойности на триглицеридите крият значителен риск от еректилна дисфункция и сърдечно-съдови заболявания при пациенти с нарушена сексуална функция. Изследователите, чието дело е публикацията, разкриват как са достигнали до категоричното заключение. „Фактът, че между 15 и 21% от мъжете с еректилна дисфункция имат повишени нива на триглицериди в кръвната плазма (хипертриглицеридемия) ни наведе на мисълта, че мастната субстанция, която циркулира в кръвния поток, има ключова роля в смущенията на сексуалната функция“, разкриват подтика си да осъществят проучването членовете на екипа. За да проверят хипотезата, те проследяват от 2000 до 2015 г. случаите на 3 990 пациенти на специализирана клиника за лечение на сексуални нарушения във Флоренция, Италия. За целите на експеримента участниците са подложени на различни медицински прегледи и изследвания, психологически тест, цветен доплер на пениса и анкета за оценка на сексуалното здраве и определяне степента на еректилна дисфункция. Сравнителният анализ на резултатите сочи, че мъжете, които имат високи нива на триглицериди, страдат от еректилна дисфункция, която се характеризира с нарушения в нормалния кръвоток към пениса. Прави впечатление също, че завишените стойностни на мастната субстанция повишават риска от нежелани сърдечно-съдови събития и хипогонадизъм (намалено производство на тестостерон в мъжкия организъм). Резултатите категорично подчертават значението на завишените плазмени нива на триглицеридите като определящ фактор за еректилна дисфункция и нуждата от изследване на липидния профил.

Дългосрочно природно решение при еректилна дисфункция

Налагането на ефективен контрол върху стойностите на триглицеридите е важна, но недостатъчна крачка за лечение на еректилна дисфункция. До окончателното разрешаване на проблема се стига единствено с приема на средства, които се прицелват директно в сексуалното нарушение. Камагра / Kamagra® е разумна природна алтернатива на широко предлаганите синтетични лекарства и помага на мъжете да преборят смущението в сексуалната функция. Положителният ефект при овладяване на преждевременна еякулация, задържане на ерекцията, повишаване на либидото, физическата и психическата мощ се постига благодарение на иновативната комбинация от L – аргинин, йохимбе, жен-шен и трибулус терестрис (Бабини зъби). Четирите мощни активни съставки с допълващо се действие са напълно безвредни и нямат нежелани ефекти дори при продължителен прием. Доказаната безопасност на продукта го превръща в удачен избор за всички мъже, които търсят дългосрочно решение на проблема без риск за здравето.

Banner

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).