мъжка менопауза

Мъжка менопауза и сексуални смущения, пред които са изправени мъжете

0
(0)

Мъжете, преминаващи през периода на андропауза (мъжка менопауза), се сблъскват с редица сексуални смущения. Ще посочим кои са те, причините и рисковите фактори за появата им, и разбира се стратегиите за решаване на сексуалните проблеми.

Сексуални смущения, изпитвани в периода на мъжка менопауза

Милиони мъже по света, преминали разцвета на физическите и сексуалните си сили, в периода на андропауза се изправят пред сексуални нарушения. Сред тях са понижено либидо, неспособност за постигане и поддържане на нормална ерекция, и преждевременна еякулация. Тези интимни проблеми имат своето емоционално отражение, поради което засегнатите мъже постепенно губят сексуалното си влечение и желание за интимни контакти.

Причини и рискови фактори за нарушение на сексуалните функции

Сексуалните смущения в периода на андропауза се дължат главно на понижаване нивата на основния мъжки полов хормон тестостерон. За появата на горепосочените сексуални проблеми могат да допринесат редица рискови фактори, като естествено протичащи или болестни процеси. Сред тях са:

Banner
  • натрупан стрес
  • напрежение, тревожност и депресивни състояния
  • диабет
  • високо кръвно налягане
  • сърдечно-съдови заболявания

Естествени стратегии за справяне със сексуалните дисфункции в периода на мъжка менопауза

  • Консумация на храни, действащи като афродизиак – смокини, банани, черен шоколад, авокадо. Тези храни стимулират отделянето на ендорфини и осигуряват важни вещества, които подобряват кръвообращението в зоната на половия орган. Това помага за повишаване на либидото и постигане на качествена и надеждна ерекция.
  • Използване на подправки в кухнята – босилекът и копърът изострят сетивата и улесняват достигането на сексуална възбуда.
  • Промяна в отношението към собственото тяло – начинът, по който мъжът се отнася към своето тяло, доринася за начина, по който ще се отнася и към сексуалното общуване. Подобряването на самочувствието на мъжа в андропауза спомага за повишаване на либидото му.
  • Осигуряване на достатъчно време за сън – за повишаване на либидото е необходимо намиране на баланс между времето за работа и почивка. Осигуряването на достатъчно часове за нощна почивка способства за повишаване на продължителността и качеството на сексуалния акт.

Природно средство за овладяване на сексуалните смущения и повишаване на половата мощ

Андропаузата не бива да се превръща в период на потисната мъжка сексуалност. На мъжете над 50 години, изпитващи сексуални смущения, се препоръчва прием на естествено средство за повишаване на половата мощ. Това средство е природният продукт Камагра / Kamagra®. В състава ще откриете единствено натурални съставки с високо качество – есктракт от Мака, Женшен, билката Бабини зъби (Трибулус терестрис) и аминокиселината L-аргинин. Благодарение на перфектната им комбинация,  се справя успешно с изпитваните по време на андропаузата сексуални дисфункции. Повишава либидото, способства за лесно достигане и поддържане на ерекция, удължава половия акт и удоволствието от него. Естествен продукт, различен от познатите синтетични средства. Балансираното съчетание, действие и природен произход на съставките гарантират дълготрайна ефективност без опасност за здравето.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.