менопауза при мъжете

Менопауза при мъжете – полезни данни за мъжа над 50

0
(0)

Менопауза при мъжете има, макар и не толкова ясно изразена и сериозна, колкото при жените. Въпреки това всеки мъж над 50-годишна възраст е реално застрашен от нея и е добре да знае как да намали тежестта на проявите й.

Менопаузата при мъжете се означава и като андропауза. Тя се проявява с ясно изразени симптоми, провокирани от чисто физиологичните промени в мъжкия организъм, започващи около 50-тата годишнина. Настоящата публикация ще посветим именно на тях и ще дадем полезни препоръки за подобряване на сексуалните функции в периода на мъжка менопауза.

Менопауза при мъжете – причини и симптоми

Менопауза при мъжете се развива поради същите причини, провокиращи появата й при жените. Основен провокиращ фактор е намаляващата секреция на полови хормони. С напредването на възрастта на мъжа в организма му се секретира все по-малко тестостерон. Той е основният мъжки полов хормон, регулиращ протичането на редица жизнени процеси. Именно това е причина дефицитът му в периода след 50-годишна възраст да се проявява с разнообразни симптоми.

Banner

Менопаузата при мъжете провокира редица физически, емоционални и когнитивни симптоми като:

  • отслабване на сексуалното влечение (ниско либидо)
  • затруднения с постигането и задържането на ерекцията
  • намаляване на мускулната маса и много трудно натрупване на нова такава
  • затлъстяване, най-вече в областта на корема и талията
  • отслабване на жизнения тонус и лесно изчерпване на енергийните запаси
  • оплешивяване
  • депресивни състояния
  • разстройство съня

Менопауза при мъжете – преодоляване на последствията върху мъжката сексуалност

От всички посочени оплаквания най-комплексно влияние върху начина на живот на мъжа безспорно имат сексуалните проблеми. За разлика от менопаузата при жените, андропаузата не лишава мъжете от възможност да се възпроизвеждат. Проблемите с либидото и ерекцията обаче сериозно затрудняват нормалното полово общуване. Добрата новина е, че тези проблеми подлежат на пълно овладяване, а мъжът може да поддържа сексуалната си мощ дори през андропаузата.

Менопауза при мъжете със затруднения от сексуално естество може да бъде овладяна успешно с приема на комбинирания природен продукт Камагра / Kamagra®. Той съдържа 4 мощни съставки с благоприятно влияние върху мъжките сексуални функции – йохимбе, L-аргинин и екстракти от жен-шен и бабини зъби. Допълващият се ефект от едновременния им прием стимулира производството на тестостерон. По този начин съдейства за повишаване на либидото, по-лесно постигане и поддържане на ерекцията и трайно овладяване на мъжките сексуални проблеми.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.