диабет и еректилна дисфункция

Връзката между диабет и еректилна дисфункция

0
(0)

Две нови проучвания, осъществени от учени от Китай и Италия, сочат, че страдащите от еректилна дисфункция инсулинозависими диабетици, са изложени на висок риск от сърдечно-съдови заболявания. Каква е причината и как да се предотвратят нежеланите последствия по естествен начин?

Защо диабетно болните с еректилна дисфункция са застрашени от заболявания на сърдечно-съдовата система?

Първото изследване е проведено в Хонг Конг сред 2 306 мъже с диабет тип 2. 25% от тях са диагностицирани с еректилна дисфункция, но нямат признаци на сърдечно заболяване или инсулт. През следващите 4 години 123-ма от участниците претърпяват сърдечен удар, някои от тях стигат до фатален край вследствие на сърдечно-съдово заболяване, получават болки в гръдната област в резултат на артериална обструкция, нуждаят се от поставяне на аортно-коронарен байпас или от сърдечна катетеризация. При сравнителния анализ на резултатите прави впечатление, че мъжете с еректилна дисфункция са два пъти по-предразположени към тези проблеми, отколкото представителите на силния пол, които нямат сексуални смущения. По думите на д-р Питър Чун-Ип Тонг, автор на изследването, причината се корени във високите нива на кръвна захар, които увреждат не само коронарните артерии, но и тези, които доставят кръв на пениса. Според него симптомите на еректилна дисфункция обикновено се проявяват около 3 години преди признаците на сърдечно заболяване.

Второто проучване, проведено в 4 медицински центъра в Италия, се фокусира върху 300 мъже с диабет, при които сърдечно-съдовите заболявания са в ранен етап на развитие. При включването си в проекта 118 от тях не могат да постигнат или да задържат своята ерекция за продължителен период от време. Четири години по-късно се оказва, че те са застрашени два пъти повече от сърдечен удар, инсулт или друго сериозно сърдечно-съдово събитие, отколкото участниците, които не страдат от еректилна дисфункция. Данните нееднозначно потвърждават факта, че сексуалните нарушения при мъжете са предвестник на заболявания на сърцето.

Banner

Учените установяват, че приемът на средства за понижаване на холестерола води до понижаване на риска от сърдечно-съдови болести с до 30%. Същият ефект се постига и с употребата на продукти за подобряване на сексуалната функция.

Най-мощното и безопасно природно средство за овладяване на еректилна дисфункция при диабетици

Деликатното състояние на диабетно болните мъже силно ограничава избора на подходящо средство за лечение на еректилна дисфункция. За щастие на пазара у нас разполагаме с Камагра / Kamagra®, който оказва благотворно въздействие при мъже със сексуални смущения, причинени от диабет. Иновативният природен продукт, разработен на базата на стандартизирани екстракти от L – аргинин, йохимбе, жен-шен и трибулус терестрис безопасно и ефективно спомага за постигане и задържане на ерекцията. Действието му е съизмеримо с това на широко използваните синтетични лекарства за сексуална стимулация. За разлика от тях обаче е напълно безвреден и дава дългосрочно решение на проблемите. Има удобен прием и е икономически изгоден. Обикновено са необходими 4 седмици за получаване на пълен резултат.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.