еректилни дисфункции

Диабетът като причина за еректилни дисфункции

0
(0)

Сексуалните проблеми са особено притеснителни за всеки човек, независимо жена или мъж. Много често при диабетиците се появяват еректилни дисфункции като придружаващи заболявания. Това е следствие на негативното влияние на диабета върху целия организъм. В днешни дни това заболяване все по-често поразява и млади хора, изправяйки ги пред редица житейски предизвикателства. При мъжете справянето със сексуални дисфункции е водещото сред тези предизвикателства.

Кои са най-честите сексуални дисфункции при мъжете с диабет?

Двата основни проблема от сексуален характер, с които се сблъскват мъжете диабетици, са еректилната дисфункция и ретроградната еякулация.

Еректилна дисфункция

При това състояние се наблюдава невъзможност за постигане или поддържане на пълноценна ерекция, необходима за осъществяване на качествен полов акт. Според водещите диабетни асоциации причина за честите еректилни проблеми при диабетиците са съдовите и неврологичните увреждания, които това заболяване предизвиква. Те са причина повече от 50% от мъжете диабетици да се сблъскват и с еректилни дисфункции няколко години след появата на диабета.

Banner

Ретроградна еякулация

Това е патологично състояние, при което се образува достатъчно количество семенна течност, но по време на еякулация тя се насочва не към половия орган, а към пикочния мехур, откъдето по-късно се извежда с уринирането. Причината за честото диагностициране на тази сексуална дисфункция у мъжете диабетици може да се крие в неправилното функциониране на сфинктерите на мъжкия полов орган. Като друга причина се посочва невъзможността на кръвоносните съдове на пикочо-половата система да се свиват и отпускат правилно, вследствие развитието на диабетна невропатия.

И двете разгледани сексуални дисфункции може да се превърнат в причина за различни психологични проблеми и намалено либидо, а в най-лошия случай може да доведат до безплодие.

Как мъжете с диабет могат да преборят сексуалните проблеми?

За възвръщане на пълноценните сексуални изживявания при мъжете с диабет е необходимо да се действа в две посоки – подобряване на сексуалните функции и преодоляване на съдовите и неврологични проблеми, които диабетът предизвиква.

Сексуалните смущения от съдов или психогенен произход може да се премахнат успешно с приема на Камагра. Този комплексен продукт действа едновременно върху невромедиаторите и съдовите рецептори, както и върху либидото и физическата издържливост. Стимулира мъжката сексуалност на всички нива.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).