еректилна дисфункция

Никотинът – още една причина за еректилна дисфункция

0
(0)

Еректилната дисфункция е сред честите сексуални проблеми, засягащи мъжете. Причините за нейната поява са най-разнообразни и зависят от индивидуалните особености на всеки мъж. Редица изследвания например са показали връзката между еректилната дисфункция и тютюнопушенето. Мъжете, които пушат, са средно два пъти по-предразположени към този сексуален проблем, отколкото непушачите.

Основни причини за развитие на еректилна дисфункция

В основата на това смущаващо състояние може да стоят няколко различни фактора – физически проблеми, психическо изтощение или други ментални неразположения. Основна роля обаче имат проблемите с кръвообръщението в областта на мъжкия полов орган. Тъй като ерекцията е резултат от повишения кръвоток към тази зона, всеки фактор, който нарушава притока на кръв, възпрепятства и постигането на пълноценна ерекция.

Никотинът и влошеното кръвообръщение

Никотинът в цигарения дим притежава силно вазоконстриктивно действие. Попадайки в организма той предизвиква свиване на кръвоносните съдове и затруднява кръвообръщението. Именно този му ефект е в основата на сексуалните проблеми, които никотинът предизвиква – еректилна дисфункция, намалена възбудимост и др.

Banner

Други ефекти на пушенето върху сексуалните способности

Цигареният дим съдържа свободни радикали и други съединения, които повлияват синтезата на азотен оксид в организма. Азотният оксид е важен невротрансмитер, който предизвиква отпускане на кръвоносните съдове на мъжкия полов орган и улеснява кръвонапълването им, а оттам и ерекцията. Компрометирането на неговата синтеза само допълва негативния ефект на никотина и цигарения дим като цяло върху сексуалните функции на мъжете пушачи.

Ефективна мярка за своевременно овладяване на проблема

Ефектът на никотина и другите съставки на цигарения дим върху мъжката сексуална мощ може да доведе до необратими или поне много трудни за овладяване последствия. С времето те прогресират до сериозни проблеми. Това налага да се предприемат мерки за своевременно овладяване на сексуалните дисфункции с цел по-успешното им преодоляване. Много ефективен продукт, даващ отлични резултати при подобни ситуации, е Камагра. Четирите активни вещества (L – аргинин, йохимбе, женшен, трибулус терестрис) имат комплексно и многостранно действие – повишават физическите сили на мъжа, стимулират либидото, повишават отделянето на азотен оксид и подобряват качеството на ерекцията. Това позволява да се прилага успешно не само при еректилна дисфункция, но и при всички други мъжки сексуални проблеми от съдов или психогенен произход.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.