афродизиак

Афродизиаците са били актуални и в миналото

0
(0)

От къде произлиза думата афродизиак?

Афродизиакът представлява вещество, което се използва за засилване на либидото (сексуалното желание). Думата произлиза от името на древногръцката богиня на любовта, красотата, чувствеността и сексуалността – Афродита.

Каква е историята на афродизиаците?

Не си мислете, че само съвременните мъже проявяват интерес към начините за “стимулиране” на любовния си живот. Засилени стремежи в тази посока са съществували още преди много години. В древността например се е смятало, че консумацията на храни като моркови, авокадо, банани и аспержи могат да осигурят силна полова мощ при мъжете. Поради същата причина коренът на билката жен-шен е бил масово употребяван афродизиак в Тибет, Индия и Китай.

Медовината например е била изключително популярно средство за засилването на половата мощ в много цивилизации. Китайците първи я използват за тази цел през 7000 г. пр. н. е. Приготвяли я като смесвали вода, мед, подправки и плодове. Персите пък вярвали, че медовината увеличава сексуалното желание и раждаемостта. Затова и младоженците пиели напитката в продължение на един месец след бракосъчетанието. От тази древна традиция произлиза и израза “меден месец”.

Banner

Медовината се е използвала като афродизиак и през Средновековието. Съвременните учени обаче все още не са регистрирали категорични афродизиачни свойства, освен наличието на витамин В в напитката, който участва в производството на мъжкия полов хормон тестостерон.

В древен Египет артишокът бил средство за увеличаване на подовитостта и мъжествеността. Употребявал се в сурово състояние като листата му се късали със зъби.

И до днес народите от Средния изток смятат, че комбинацията от черен пипер, мед и кимион представлява природно средство за стимулиране на сексуалните способности.

В миналото бразилците смесвали сок от Акай Бери с този на гуараната. По този начин получавали смес, за която се считало, че притежава свойствата на афродизиак.

През Средновековието хората вярвали, че кедровите ядки са средство за повишаване на мъжкото сексуално желание, като храната била консумирана преди лягане.

От историческа и научна гледна точка обаче днес се приема, че много от използваните в миналото средства за повишаване на либидото са действали на принципа на плацебо ефекта.

Кое е съвременното средство за повишаване на мъжкото сексуално желание?

Излишно е да ви казваме, че в днешно време е добре мъжете да се придържат към доказани и безопасни средства за стимулиране на либидото. Отличен пример за такъв продукт е Камагра. Научно доказано е, че четирите напълно естествени съставки – жен-шен, йохимбе, L – аргинин и трибулус терестрис, стимулират по безопасен за здравето начин мъжкото либидо. Продуктът няма нежелани ефекти дори при продължителен прием.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.