мъжката менопауза

Навлизате ли в мъжката менопауза (андропауза)?

0
(0)

Все повече популярност в последните години набира терминът андропауза, т.е. мъжката менопауза. Критическата възраст вече не е запазена само за представителките на нежния пол, а официално е признато, че засяга и мъжете. Все пак, докато менопаузата засяга всяка жена, то андропаузата се проявява само у някои от мъжете.

Какво се случва в периода на андропауза?

Най-общо казано това е времето след 45-50-годишна възраст при мъжете. Тогава в мъжкия организъм започват да се случват промени на много различни нива. Основната промяна е свързана със спад в секрецията на мъжкия полов хормон тестостерон. След 30-годишна възраст се наблюдава постоянен спад в тази секреция с около 1% на година. Имайки предвид, че тестостеронът е отговорен за протичането и поддържането на редица процеси в организма можем да предположим колко мащабни са последствията от спада в нивата му.

Симптоми на андропаузата

Флуктуациите в нивата на тестостерон в организма водят до физически, емоционални и психологически промени.

Banner

Понижено сексуално влечение (либидо)

Тестостеронът играе съществена роля за поддържане на влечението към нежния пол. Затова един от първите симптоми на андропаузата е спадът на либидото. Такъв се наблюдава при поне 70% от мъжете над средна възраст.

Депресия, безсъние, липса на тонус и енергия

Друг от основните симптоми на андропаузата са депресиите, проблемите със съня и емоционалната нестабилност на мъжете. Всичко това също е резултат от спада в нивата на тестостерона.

Затлъстяване в областта на корема и талията

Тестостеронът забавя отлагането на мастни депа в абдоминалната област. С други думи при спад в тестостероновите нива се наблюдава затлъстяване в зоната на корема и талията.

Симптоми, свързани с влошаване на сексуалните функции

Към тази група се отнасят влошаване качеството на ерекцията, ускоряване настъпването на еякулация при полов акт, лесна уморяемост, липса на увереност в собствените възможности и др.

Как да преодолеете андропаузата?

Най-успешният начин за овладяване на андропаузата и преодоляване на сексуалните разстройства, породени от нея включва прием на продукта Камагра / Kamagra®. Той има комплексно действие, което води до повишаване секрецията на тестостерон и физическата издържливост на мъжа. Освен това доказано увеличава либидото, подобрява качеството на ерекцията и гарантира пълноценни изживявания при сексуален контакт.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.