еректилна дисфункция

Кои храни помагат при еректилна дисфункция? (част 1)

0
(0)

Еректилна дисфункция – същност

Еректилната дисфункция представлява невъзможност за достигане до ерекция, с което не може да бъде осъществен задоволителен и за двамата партньори полов акт.

Симптомите, характерни за мъжете, засегнати от този проблем са:

– повтаряща се невъзможност за получване на ерекция

Banner

– продължаваща кратко време ерекция, вследствие на което не може да бъде осъществен пълноценен полов акт

Сред причините за възникване на проблема са: тютюнопушенето, което понижава притока на кръв към половия орган, приемът на алкохол, който нарушава кръвоснабдяването, уседналият начин на живот, промени в хормоналния фон, изразяващи се в понижено производство на тестостерон (основният мъжки полов хормон), депресия, стрес, тревожност и др.

Какви са последствията от еректилната дисфункция?

Еректилната дисфункция може да доведе до чувствителен спад на мъжкото самочувствие и увереност, нежелание за осъществяване на полов акт, проблеми във взаимоотношенията с половинката и дори раздяла.

Кои са начините за справяне с еректилната дисфункция?

Сред тях са извършването на всекидневни упражнения като бягане на пътека или в близкия парк, ползване на кростренажор, велоергометър или каране на колело и др. Освен това еректилната дисфункция може да бъде преодоляна с прием на определени храни.

Кои храни помагат да се справите с еректилната дисфункция?

Черен шоколад

Той е източник на флавоноиди, притежаващи антиоксидантно действие. Благодарение на него се подобрява кръвообръщението, като същевременно флавоноидите предпазват клетките от увреждащото действие на токсините и подпомагат клетъчната регенерация. Проучвания показват, че флавоноидите в черния шоколад подпомагат понижаването на кръвното налягане и нивата на холестерола. Високото кръвно налягане и повишените холестеролни нива са едни от предпоставките за възникване на еректилна дисфункция.

Зеленолистни зеленчуци

Зелените листни зеленчуци са източник на нитрати, за които e известно, че попадайки в организма се превръщат в нитрити, а те от своя страна – в азотен оксид. Азотният оксид подпомага разширяването на кръвоносните съдове, включително и тези на мъжкия полов орган, което води до преодоляване на еректилната дисфункция.

Домати

Във вкусния червен зеленчук се съдържа ликопен (каротиноиден пигмент). Той също спомага за подобряване на кръвообращението, като по този начин помага на мъжете да се преборят с еректилната дисфункция. Ликопен се съдържа и в други храни като розов грейпфрут, кайсии, папая, сушен магданоз и болсилек, моркови, пилешки черен дроб, боб, сливи, шипки и аспержи. За ефективно усвояване на ликопена от организма е необходимо храните, които го съдържат да се консумират с такива, богати на полезни мазнини като авокадо, зехтин и др.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.