еректилна дисфункция

Еректилна дисфункция като страничен ефект – кога и защо?

0
(0)

Еректилна дисфункция е най-често срещаният сексуален проблем сред мъжете по света. Основните причини за поява на еректилна дисфункция са прекомерният стрес и ниският тестостерон, което обяснява защо проблемът засяга най-често мъже над средна възраст.

В някои случаи обаче еректилна дисфункция може да се появи и като страничен ефект от развитието на дадено заболяване или от подлагането на определени лечебни процедури. Именно на тези случаи ще посветим настоящата публикация. Важно е да се отбележи, че еректилната дисфункция в повечето случаи е напълно преодолим проблем, независимо от причините за появата й.

Еректилна дисфункция като страничен ефект от системно заболяване

Постигането на пълноценна ерекция изисква няколко различни системи в мъжкия организъм да работят нормално и в синхрон. В това число влизат кръвоносната, сърдечно-съдовата, централната и периферната нервна система. Всяко заболяване, разстройващо дейността на някоя от тях, може да провокира проблеми с ерекцията като страничен ефект.
Еректилна дисфункция може да се развие при мъже, страдащи от следните системни заболявания:

Banner
  • диабет
  • атеросклероза
  • високо кръвно налягане (хипертония)
  • болест на Паркинсон
  • множествена склероза
  • метаболитен синдром и затлъстяване

Еректилна дисфункция като страничен ефект от лечебни процедури

Не само развитието на определени заболявания може да провокира еректилна дисфункция като съпровождащ проблем. Тя може да се появи и като страничен ефект от тяхното лечение. Известни са множество групи лекарства, чиито прием може да предизвика еректилна дисфункция като страничен ефект. Сред тях има както такива, достъпни само с лекарско предписание, така свободно продавани без рецепта медикаменти. Причината те да провокират еректилна дисфункция като страничен ефект се крие във факта, че повлияват кръвообращението, хормоналната секреция или дейността на нервната система – все фактори, които влияят върху качеството на ерекцията.

Еректилна дисфункция може да се развие като страничен ефект от приема на лекарства от следните групи:

  • антидепресанти
  • диуретици
  • антихистамини
  • антиаритмични средства
  • мускулни релаксанти
  • химиотерапевтични продукти

Приемът на лекарства от тези групи винаги трябва да се има предвид като възможна причина за проблемите с ерекцията при лекуваните пациенти.

Овладяването на еректилната дисфункция в повечето случаи е напълно постижимо. За целта е необходимо:

  • да се проследи общото здравословно състояние на мъжа
  • да се изяснят типовете лекарства, които приема редовно
  • да се вземат мерки за стимулиране на сексуалните функции и заздравяване на ерекцията

Природният продукт Камагра / Kamagra® предлага висококачествено решение за профилактика и овладяване на еректилната дисфункция. Продуктът е напълно безопасен и не предизвиква нежелани ефекти. Приемът му може да продължи до постигане на желания ефект върху сексуалните функции.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.