намалено мъжко либидо

Намалено мъжко либидо – наболял проблем в обществото

0
(0)

Намалено мъжко либидо е проблем, за който трябва да се говори. Ние ще се постараем да му дадем гласност и да засилим обществения интерес към него.

Резултати от две интересни изследвания по темата „намалено мъжко либидо“

Пониженото сексуално желание често е неглижирано от мъжете. Голяма част от засегнатите смятат посещението при лекар за излишно, дори срамно. От това сексуалният им живот страда. Доказват го резултатите от две проучвания по темата.

Според анкета на Bayer HealthCare около 40% от анкетираните се чувстват под натиск да изпълняват сексуалните очаквания на интимната си партньорката.

Banner

В изследване, проведено сред 6000 мъже на възраст 18-75 години в Германия, Италия, Бразилия, Канада, Русия и Турция, 40% от доброволците признават за проблеми с либидото и ерекцията. Оказва се, че по-младите мъже се чувстват сексуално непълноценни заради очакванията на партньора (47%), гледане на порнография (35%), секссимволите (25%) и медиите (23%). Либидото на мъжете на средна възраст (40-59 години) е негативно повлияно от икономическите проблеми и неразбирателствата с партньора. А това на мъжете над 60-годишна възраст – от общото здравословно състояние.

Причини за намалено мъжко либидо

В миналото се е смятало, че стресът е единствената причина за понижено либидо при мъжете. Днес обаче се знае, че некачествената храна, безалкохолните напитки, цигарите и алкохола също понижават сексуалния апетит. Някои специалисти по ендокринология и сексология, пък стигат още по далеч и хвърлят вината за спада в мъжкото либидо върху интимната партньорка.

Намаленото мъжко либидо е индикатор за здравословен проблем

Проблемът с либидото не засяга само сексуалния живот и отношенията между партньорите. Той има психологическо и здравно отражение. Така например еректилните нарушения при мъже с намалено либидо често са предшественик на сърдечно-съдови заболявания. Специалистите обясняват това с пенилните артерии. С диаметър едва 1-2 мм те са най-малките в организма и се запушват най-лесно. По този начин издават началото на артериална хипертония и проблем с останалите артерии.

Намалено мъжко либидо? Има природно решение!

На мъжете, които се стремят към повишаване на либидото и физическата и психическата мощ, специалистите препоръчват прием на Камагра / Kamagra®. Този природен продукт съдържа напълно естествени съставки с отношение към сексуалните дисфункции при мъжете и жените. Всяка капсула съчетава силата на Трибулус терестрис (Бабини зъби), L-аргинин, Женшен и Мака. Съставките са щателно проучени по отношение на своята ефективност и безопасност. Взаимно допълват и усилват своя ефект. Действието е съизмеримо с това на синтетичните лекарства за полова мощ. За разлика от тях обаче се дава дългосрочно решение на проблемите и не излага здравето на риск.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).