Стрес еректилна дисфункция

Стрес и еректилна дисфункция – има ли връзка?

5
(2)

При представителите на силния пол високите нива на стрес могат да се отразят негативно на половия живот и да са причина за еректилна дисфункция. Състоянието се проявява в неспособност за постигане и задържане на задоволителна ерекция. В световен мащаб проблемът засяга около 52% от мъжете, като се среща предимно при по-възрастните. В следващите редове споделяме как се отразява нервното напрежение върху психическото и физическото сексуално здраве и препоръки за подобряване качеството на половия живот.

Как се отразява силният стрес при еректилна дисфункция?

Учените установяват, че при високи нива на стрес кръвоносните съдове се свиват, което възпрепятства притока на кръв към гениталиите, необходим за получаване на ерекция. Също така тревожността се отразява негативно върху нервите, свързани с поддържането на ерекция.

При стресова ситуация организмът отделя по-големи количества от хормоните адреналин и кортизол. Това възпрепятства притока на кръв към периферните части на тялото, включително пениса. Целта е повече кръв да достигне до мозъка, сърцето и белите дробове, които са жизненоважните органи за оцеляване при опасност. Освен това „стресовите хормони“ възпрепятстват нормалната секреция на тестостерон при мъжете, която е важна за задействане на сексуалната възбуда и постигане на ерекция. Ако не се овладее своевременно, хроничният стрес може да доведе до дълготрайни проблеми в сексуалното поведение и да повлияе негативно на мъжкото самочувствие.

Banner

Стратегии за справяне с нервното напрежение и възстановяване на сексуалната мощ

За да намалите стреса в ежедневието, на първо място трябва да сведете до минимум ситуациите, които ви карат да се чувствате тревожни и напрегнати. Следващите стъпки са свързани с поддържане на добра комуникация с партньора и придържане към здравословен начин на живот. Това включва:

  • Качествена храна
  • Редовни тренировки
  • Достатъчно сън

Балансираният хранителен режим помага в борбата с нервното напрежение и има благоприятен ефект върху еректилната функция. Препоръчително е в диетата да преобладават плодовете и зеленчуците, а да се ограничи консумацията на мазни, сладки и преработени храни.

Подходящи физически активности, които успешно намаляват стреса и безпокойството са тай-чи, йога, медитация, техники за дълбоко дишане. Те се отразяват благоприятно и върху сексуалните функции при мъжа, защото подобряват притока на кръв и забавят сърдечната честота.

Хроничното недоспиване има негативни последици за целия организъм. Това включва чувство за постоянна умора, повишена тревожност и намален интерес към интимните контакти. Изброените състояния влошават половата мощ при мъжа и затрудняват постигането и поддържането на задоволителна ерекция. Препоръчително е възрастните да отделят между 7 и 9 часа за качествена нощна отмора. При проблеми със съня и тревожността може да приемате продукти за справяне с безсънието и нервното напрежение като Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night.

Ефективно решение на сексуалните проблеми

Камагра / Kamagra® е изцяло природен продукт за справяне с еректилната дисфункция и подобряване на сексуалния живот. Мощният му ефект се дължи на рационалната комбинация от пречистени и стандартизирани природни екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестрис (Бабини зъби) и L-аргинин. Всяка една от съставките е с действие, насочено към овладяване на сексуалните дисфункции и подобряване на половите способности. Приемът на продукта повишава качеството на ерекцията, елиминира еректилните смущения и контролира преждевременната еякулация. Премахва физическото и психическото напрежение и поддържа мъжката полова мощ. Продуктът е дългосрочно решение на сексуалните проблеми. Ефектът се проявява при по-продължителен прием (обикновено до 4 седмици). Благодарение на висококачествения натурален състав е напълно безопасен за здравето.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.