неудовлетвореност от секса

Неудовлетвореност от секса и риск от влошаване на паметта

5
(1)

Изпитването на неудовлетвореност от секса и влошеното сексуално здраве при мъже на средна възраст се свързва с повишен риск от когнитивен спад според ново проучване. Изследването е публикувано в списание „Gerontologist“ и разглежда как физическите промени, например микроваскуларните, свързани с еректилната функция, и психологическите промени, като по-ниско сексуално удовлетворение, влияят върху познавателните способности.

Повече за проучването

За целите на експеримента учени от Пенсилванския държавен университет изследват 818 мъже. Те спадат към три възрастови групи – на 56, 61 и 68 години. Използвайки невропсихологични тестове, като памет и скорост за обработка на информация, учените анализират когнитивните промени, които настъпват при участниците в рамките на 12 години. Еректилната функция и сексуалното удовлетворение са измерени с помощта на Международния индекс на еректилната функция. Този инструмент за самооценка се отнася до най-важните аспекти на мъжката сексуална функция, включително способността за постигане и поддържане на ерекция, оргазмът и удовлетворението от полов акт.

След това изследователите изграждат статистически модел, за да разберат как трите променливи варират с възрастта на хората. Те откриват, че намаляването на еректилната функция и сексуалното удовлетворение са свързани с влошаване на паметта. „С течение на времето, установихме, че пиковете и спадовете в еректилната функция и сексуалното удовлетворение са свързани респективно с увеличения или намаления на когнитивната функция“, споделя Рики Слейдей, водещ автор на проучването. Той допълва, че тази зависимост се наблюдава, дори след коригиране на демографските и здравни фактори. Това доказва, че сексуалния живот е свързан с познавателните способности.

Banner

Предходни проучвания, свързани с когнитивното здраве и половия живот

Според авторите обсъждането и проследяването на сексуалното здраве при мъже на средна възраст може да помогне да се идентифицират хората с по-висок риск от влошаване на паметта. Откритието е в съответствие с резултатите от предходни проучвания по темата. Изследване от 2021 г, което включва 155 когнитивно здрави, женени възрастни, установи, че тези с по-голямо сексуално удовлетворение е по-малко вероятно да имат леко когнитивно увреждане или деменция в бъдеще. Периодът за проследяване на участниците е бил 10 години. Ето защо се предполага че справянето с чувството на неудовлетвореност от секса може да предизвика подобряване на функцията на паметта.

Неудовлетвореност от секса – природно средство на помощ!

За воденето на задоволителен интимен живот както мъжете, така и жените у нас могат да се доверят на Камагра / Kamagra®. Продуктът е ефективно решение на проблемите в леглото при мъже и жени. Представлява натурална комбинация от природни екстракти с действие, насочено към преодоляване на сексуалните дисфункции. В състава му са съчетани висококачествени екстракти на Мака, Женшен, Трибулус терестрис и аминокиселината L-аргинин. При редовен прием ползите са за подобряване на еректилната функция, овладяване на преждевременната еякулация и повишаване на сексуалното желание. Продуктът снема психическото и физическото напрежение и подобрява половите способности. Предназначен е за дълготрайно справяне с най-разпространените проблеми в леглото и при двата пола. Приеман редовно води до по-силно удовлетворение при интимен контакт. Няма данни за противопоказания и странични ефекти. Предлага се в аптеките в страната и онлайн в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.