либидо и менопауза

Либидо и менопауза – нова гледна точка по темата

5
(1)

Либидо и менопауза е необятна тема, по която може да се изговори и изпише много. В следващите редове ще я разгледаме от различен ъгъл – през опита на жени и наблюденията на експерти. Защото, оказва се, че естрогенният дефицит далеч не е единствената причина за спад в сексуалното желание в менопаузалния период. Американско проучване дава доказателства за това. Резултатите са поместени сп. Menopause.

Либидо и менопауза – тема, която вълнува жените

„Ниското либидо е често срещан проблем през менопаузата – засегнати са около 40% от жените. Въпреки интимните затруднения обаче за голяма част от участничките в нашето изследване сексът си остава важна част от живота. По-важната констатация в случая обаче е, че има много потенциални причини за намаляване на сексуалното желание при менопаузалните жени“. Коментарът е на главната авторка на проучването Холи Томас, която е доцент по медицина в Питсбъргския университет в САЩ. Тя и екипът ѝ правят анкета сред 15 жени. Провеждат също интервю с фокусна група от 21 сексуално активни жени на 60-годишна възраст.

Мнозинството от анкетираните жени са белокожи и хетеросексуални, 83% са в брак или живеят на семейни начала с партньора си.

Banner

При анализа на отговорите изследователите установяват 4 основни причини за понижено либидо през менопаузата (освен менопаузалните нарушения)

Това са:

Добрата новина е, че това са пречки, които могат да бъдат преодолени. „Много менопаузални жени търсят начини да бъдат сексуално активни въпреки трудностите, които срещат“, посочва доц. Томас. Тя уточнява, че има случай в практиката си, при който само смяната на матрака е помогнала за подобряване на сексуалния живот. Причината е повече от прозаична – партньорите са усетили облекчение на болките в тялото.

Още едно решение по въпроса за либидо и менопауза

Доказани експерти по сексуално здраве у нас препоръчват Камагра / Kamagra® за възвръщане на сексуалното желание в зряла възраст. Продуктът е подходящ както за жени, така и за мъже. Формулата е изцяло натурална. Осигурява Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg.

Приемът оказва благоприятен ефект върху сексуалната способност, поддържа половата, физическата и психическата мощ, подпомага либидото.

Продуктът е с високо качество. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Не предизвиква нежелани ефекти. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба. Наличен е в аптеките (предлага се без рецепта). Може да бъде поръчан и онлайн от сайта на магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.