несъвместимост в либидото

Несъвместимост в либидото – как да го преодолеем?

5
(2)

При двойки с несъвместимост в либидото е възможно да настъпят проблеми във връзката, ако не се работи целенасочено за справяне с различията между партньорите. Напълно е възможно в даден период нуждите и желанията за интимност да се разминават, но в дългосрочен план това е казус, който не бива да се неглижира. Ето защо в следващите редове споделяме повече за решенията при несъответствие в леглото.

Несъвместимост в либидото – рисков фактор за проблеми във връзката

Либидото или сексуалното желание варира при всеки човек, както и през различните етапи от живота. За несъответствие в либидото говорим, когато единият партньор изпитва повече или по-малко сексуално желание в сравнение с другия. Факторите, които могат да повлияят върху нагона, както при жените, така и при мъжете са много.

От една страна медицинските състояния, например хормоналните промени при бременност, менопауза и андропауза, доказано се отразяват върху сексуалното желание. Някои заболявания и приемът на определени лекарства също може да повлияе сексуалната функция. Психологическите фактори като разбирателството в двойката, физическото привличане и личната самооценка също влияят върху либидото. Не на последно място, начинът на живот може да се отрази върху сексуалното желание. Прекомерният стрес в ежедневието, небалансирана диета, хронично недоспиване и липса на физическа активност са фактори, понижаващи сексуалното желание и при двата пола.

Banner

Решения за щастливи взаимоотношения

Когато хората не се справят с несъответствията в либидото, може да настъпи неприятна динамика във връзката. Партньорите със силно сексуално влечение, които многократно изпитват отхвърляне, може да развият ниско самочувствие и негодувание, докато хората с ниско сексуално влечение може да се чувстват виновни, претоварени и притиснати. Негативните последици са по-силно изразени при хора в дългосрочна връзка, отколкото в краткосрочна. Има няколко стратегии, които могат да подобрят отношенията в леглото, дори при партньори с несъответствие в либидото.

Свободен разговор

Въпреки че сексът може да бъде чувствителна тема, тя трябва да присъства в разговорите на двойката. Уважителното общуване за чувствата, несигурността, желанията и причината за слабото сексуално желание са първата стъпка за по-добро разбиране и решаване на проблема.

Планирана любов

Животът е забързан. Планирането на секс може да помогне на двойките да фиксират най-доброто време за интимност, когато партньорите са лишени от странични ангажименти и имат енергия да се впуснат в любовната игра. Този подход помага за изграждането на очакване и гарантира, че и двамата партньори са физически, емоционално и психически готови за секс.

Атмосферата помага за справяне с несъвместимост в либидото

Събитията преди половия акт са важни колкото самия секс. Освен целувките и докосванията, всичко останало, което се случва преди секс, е част от любовната игра. Предразполагането на партньора чрез различни ласки и жестове през целия ден помага на хората да се подготвят за сексуално удоволствие. Приготвянето на вкусна вечеря, любим филм или спонтанен комплимент са само част от нещата, които двойките могат да направят, за да създадат настроение.

Природен продукт на помощ на двойки с несъвместимост в либидото

При проблеми в леглото двойките могат спокойно да се доверят на Камагра / Kamagra®. Продуктът е ефективно решение за подобряване на сексуалното влечение при мъже и жени. Представлява натурална комбинация от природни екстракти с действие, насочено към преодоляване на сексуалните дисфункции. В състава му са съчетани висококачествени екстракти на Мака, Женшен, Трибулус терестрис и аминокиселината L-аргинин. При редовен прием ползите са за повишаване на сексуалното желание, снемане на психическото и физическото напрежение, и подобряване на половите способности. Продуктът е предназначен за дълготрайно справяне с най-разпространените проблеми в леглото и при двата пола. Приеман редовно води до по-силно удовлетворение при интимен контакт. Няма данни за противопоказания и странични ефекти. Предлага се в аптеките в страната и онлайн в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.